24 Nisan 2012 08:32

Van ve Batman'da ev baskınları: 18 gözaltı

Van merkezli olarak yapılan ve 8 ili kapsayan operasyonda büyük bölümü Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi olan 16 kişi gözaltına alındı. Batman'da yapılan ev baskınlarında da 2 kişi gözaltına alındı.Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından sabahın erken saatlerinde başta Y

Van ve Batman'da ev baskınları: 18 gözaltı
Paylaş

Van merkezli olarak yapılan ve 8 ili kapsayan operasyonda büyük bölümü Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi olan 16 kişi gözaltına alındı. Batman'da yapılan ev baskınlarında da 2 kişi gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından sabahın erken saatlerinde başta Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği (YÖDER) ve üyelerinin evleri olmak üzere Van, Hatay, Ağrı, Iğdır ve Çanakkale'nin de içerisinde bulunduğu 8 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Yapılan baskınlarda büyük bölümü Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi olan 16 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. "Örgüte eleman kazandırmak" ve "Eylem hazırlığında" oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 16 kişi Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

BATMAN'DA 2 GÖZALTI

Öte yandan Batman'da da sabah saatlerinde polisler tarafından ev baskınları gerçekleştirildi. Yapılan baskınlarda, Abdulbasit Tüzün ve Ahmet Kaya ile Halkevi bekçisi A. Vahap Acar gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Batman İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs Tarsus’ta kutlanacak

SONRAKİ HABER

En az 2 bin 145 TL ücret ve yüzde 30 zam istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...