05 Nisan 2016 12:19

Kaçırılan kız çocuğunun ailesi ve mahallelileri bulunmasını istiyor

Paylaş

C. Saffet YILMAZ
Balıkesir

Balıkesir’de 8 Mart günü kaçırılan 15 yaşındaki lise birinci sınıf öğrencisi D.A’nın ailesi, aradan bir aylık bir süre geçmesine ve kaçıranlar belli olmasına rağmen adli makam ve kolluk kuvvetlerinin yeterli çabayı göstermediklerini dile getirdi. D.A’nın yaşadığı mahallenin sakinleri de yetkililerden kız çocuğunun bulunmasını talep ediyor. 

Bir grup Emek Partili kadın 8 Mart günü kaçırılan ve bir daha haber alınamayan 15 yaşındaki D.A’nın Ortamandıra Mahallesi’nde yaşayan ailesini ziyaret etti. Kaçırılan D.A’nın ablası İpek Alcan olayın peşini bırakmayacaklarını belirterek desteğe gereksinim duyduklarını ve tek başlarına bu durumun altından kalkamayacaklarını belirtti. EMEP’li kadınlar da yetkililerin özellikle de kadın sorunlarının çözümüne yönelik politikalar üretmekten uzak olduğuna vurgu yaparak bu ve benzeri sorunların ancak kadınların bir araya gelmesiyle çözülebileceğini söyledi. 

Mahalledeki kahvehanede yapılan sohbet sırasında mahalle halkı “Kaçırılan D.A’nın peşinde olmazsak gelecekte bizim çocuklarımız da aynı akıbete uğrayacaklar” diyerek Alcan ailesine desteklerini belirtti. Sohbete katılan bir kadın ise, 5 yaşında bir kız torunu olduğunu ve torununu okula göndermeye çekindiğini ifade etti. D.A’nın annesi ise çocuğunun bir an önce bulunarak kendilerine teslim edilmesini istedi. 

D.A’nın babası Cemal Alcan da, bir ay geçmesine ve kaçıranların biliniyor olmasına karşın başvuruda bulundukları makamların “Nasıl olsa bunlar sonuçta evlenecekler”anlamında imalarda bulunduğunu iddia etti ve kız çocuklarının evlendirilmesine rıza göstererek olayın bu şekilde kapatılması yoluna gidilmeye çalışıldığını, buna asla rıza göstermeyeceklerini ifade etti. 

 

ÖNCEKİ HABER

MEB, barış grevine çıkan eğitimcilerin peşine düştü: İzmir’de greve katılanların isimleri istendi

SONRAKİ HABER

Danıştay, Melen’in yanına çöp dökülmemesi kararını onadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...