05 Nisan 2016 11:49

Avukatlar Günü’nde Elçi unutulmadı

Paylaş

Diyarbakır Barosu, “5 Nisan Avukatlar Haftası” dolayısıyla, Baro Başkanı Tahir Elçi’yi vurulduğu sokakta ve mezarı başında andı. Avukatlar, mesleklerinin üzerindeki baskılara son verilmesi, çatışmalı sürecin durması, tutuklu meslektaşlarının, öğrencilerin, siyasetçilerin ve akademisyenlerin serbest bırakılmasını istedi. 

Dün Elçi’nin vurulduğu yapılan açıklamaya Diyarbakır Barosu avukatlarının yanı sıra, Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, HDP Millevekilleri Mihtat Sancar, Meral Danış Beştaş, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu katıldı. Avukatların cüppeleriyle katıldığı eylemde Tahir Elçi fotoğrafının bulunduğu “Em te ji bîr nakin” yazılı pankart açıldı. Burada konuşan Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü mesleki ve toplumsal sorunlarla, daha ağır bir tablo içinde ve başkanları Tahir Elçi’nin yokluğunda karşıladıklarını vurgulayarak, bugün yaptıkları etkinlikleri Elçi’ye adadıklarını ifade etti. 

AVUKATLAR BARIŞ TALEBİNİ YİNELEDİ

Bireylerin hak, adalet sorununu mesleklerinin temel sorunlarından ayrı ele alınamayacağını belirten Özmen, toplumun, demokrasi ve özgürlük sorununu avukatların özgürlüğünden ayrı düşünmediklerini söyledi. Özmen, avukatların bağımsız, özgür ve etkili şekilde mesleğini icra edemediği zaman toplumda adil yargılama hakkından ve bireylerin hukuk güvenliğinden söz edilemeyeceğini hatırlattı. Özmen, Türkiye’de yaşanan toplumsal sorunlara ve mesleklerine ilişkin taleplerini şu şekilde sıraladı: “Çatışmalı sürecin bir an önce durdurulması, yeniden silahların susması, Kürt meselesinde şiddetin devreden çıkarılması ve demokratik siyasetin devreye girerek, sorunu barışçıl yollarla çözüm için müzakere ve diyalog sürecine geçilmelidir. Tutuklu olan meslektaşlarımızın bir an önce özgürlüğüne kavuşmalı. İfade özgürlüğünden dolayı tutuklu bulunan siyasetçi, akademisyen ve aktivistler serbest bırakılmalı. Öte yandan geçmişten günümüze devletin işlediği suçların açığa çıkması failler yargılanmalı.”Açıklamanın ardından Elçi’nin katledildiği yere kırmızı karanfiller bırakıldı. Kitle Elçi’nin mezarını ziyaret etti.

 

EŞİNİN VURULDUĞU YERE İLK KEZ GİDEN TÜRKAN ELÇİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Yıkıkkaya Sokak içerisinde düzenlenen anma etkinliğine katılıp, eşinin vurulduğu olay yerine ilk kez giden Türkan Elçi, sokağa karanfil bırakacağı sırada gözyaşlarına boğuldu.

Basın açıklamasının ardından toplanan avukatlar Tahir Elçi anısına Yıkıkkaya Sokak'ta yere karanfil bıraktı. Avukatlardan sonra gelen Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, karanfilleri bırakacağı sırada gözyaşlarına boğuldu. Uzun süre bulunduğu yerde ağlayan Türkan Elçi, elindeki karanfilleri yere bırakamadan sokaktan çıktı. Elçi'yi HDP milletvekili Meral Danış Beştaş ve kadın avukatlar teselli etti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Palmira'da IŞİD tarafından yerleştirilen bombalar imha ediliyor

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta birçok bölge çatışma ve bombardıman sonucu yıkıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...