05 Nisan 2016 10:04

ERDEMİR'de 4 işçi azot gazından zehirlendi

Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Demir ve Çelik Fabrikası'nda (ERDEMİR) çalışan 4 işçi gazdan zehirlendi. İşçiler ilçedeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Durumu diğer işçilere göre daha kötü olan bir işçi ise tedbir amaçlı olarak Gebze'ye sevk edildi. 

Olay Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Kok Fabrikası Tali Mahsuller bölümünde meydana geldi. Burada tank temizliği yapan işçiler Suat Zafrak, Rıza Torun, Erdem Kılıç ve Murat Balık, açığa çıkan azot gazından zehirlendi. ERDEMİR'e bağlı sağlık görevlilerinin olay yerinde ilk müdahalesini yaptığı işçilerden, Rıza Torun, Erdem Kılıç ve Murat Balık, Göztepe Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Suat Zafrak ise özel bir hastaneye gönderildi. Burada ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ise sonumda zorluk yaşadığı tespit edilen Zafrak, Gebze'deki tam donanımlı özel bir hastaneye tedbir amaçlı olarak sevk edildi. 

Bu arada ERDEMİR Göztepe Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra ilk müdahaleleri burada yapılan, Rıza Torun, Erdem Kılıç ve Murat Balık isimli işçiler, daha sonra Ereğli Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Üç işçinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Encü: Yasakla, ölümle çözemezsiniz, halkın talebine kulak verin

SONRAKİ HABER

Demirören AVM’de intihar girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa