24 Nisan 2012 12:23

Bölge'de operasyonlar ve ölümler sürüyor

Bingöl’de operasyona çıkan askerlerle HPG’liler arasında çıkan çatışmada 2 asker ve bir korucu yaşamını yitirirken, 3 HPG gerillasının da yaşamını yitirdiği belirtiliyor.Bu sabah saatlerinde Bingöl’ün Genç İlçesi Yolaçtı köyünde operasyona çıkan askerler ile HPG’liler arasınd

Bölge'de operasyonlar ve ölümler sürüyor
Paylaş

Bu sabah saatlerinde Bingöl’ün Genç İlçesi Yolaçtı köyünde operasyona çıkan askerler ile HPG’liler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 3 HPG’linin yaşamını yitirdiği öne sürüldü. Aynı çatışmada 3 asker yaralandı. Yaralı askerler Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Öğle saatlerinde Yolaçtı ile Bağgöze köyleri arasında operasyona çıkan askerler ile HPG’liler arasında yeniden çatışma çıktı. Bu çatışmada da 2 asker ve bir korucu yaşamını yitirdi, 7 asker ve 1 korucu yaralandı.

Öte yandan Diyarbakır karayolunda askerlerin mayın taraması yaptığı sırada meydana gelen patlamada 1 uzman çavuş hafif şekilde yaralandı. Yaralanan uzman çavuş Mardin Devlet Hastanesi’nde tedavi altında alındı. Şemdinli’de ise Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi kırsalında da askerler ile HPG’liler arasında kısa süreli çatışma yaşandı. Çatışmada bölgeye yapılan askeri kulelerin şantiyesinde görevli bekçi yaralandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bu acı hepimizin

SONRAKİ HABER

'1 Mayıs ayrışmasının sorumlusu biz değiliz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...