05 Nisan 2016 08:02

Bahçeli: Nusaybin'de halka 3 gün süre verin. Sonra taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmayın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mardin'in Nusaybin ilçesinde süren operasyonlara ilişkin "Halka 3 gün süre verin. Sonra taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmayın" dedi

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bir kez daha HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için hükümete çağrı yapan Bahçeli, "Bilesin ki zaman geçiyor. Suya yazı yazma bu dokunulmazlık zırhını delelim" dedi.

Bahçeli Nusaybin'deki operasyonlara ilişkin de, "Nusaybin'de vatandaşa 3 gün süre verin. Sonra taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmayın. Şahadetlerin önü kesilmezse Türkiye iç savaşa sürüklenecek Suriye'ye benzeyeceğiz" dedi. Özellikle, yeniden her şeyi konuşabiliriz, sözleri nedeniyle Davutoğlu'na "Siz daha akıllanmadınız mı?" diye soran Bahçeli, Erdoğan'ın "sonuna kadar savaş" sözlerine destek verdi. 

Hükümeti "parelel yapı" konusunda da desteğini sunan Bahçeli, "Paralel konusunda da gereken ne ise yapılmalı, paralelin kökü kazınmalıdır. Bizim terk edecek yurdumuz sönecek ocağımız yoktur" dedi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ABD'de nezaketsiz bir yaklaşım olduğunu söyleyerek, "Erdoğan'ın karşılanış şekli Türkiye'ye haksızlık ve saygısızlıktır. Anlaşılan ABD ile müttefiklik hukuku da bekleme odasındadır. Erdoğan, Obama ile görüşmesi gerçekleşince adeta ABD'yi feth etmişçesine haberler yapılmıştır. Bu görüşmede neler konuşulduğu da bize aktarıldığı kadar bilinmektedir. Acaba bu kırmızı odada neler konuşuldu. Kırmızı odada Erdoğan'ın PYD'ye karşı yumuşadığı görüşü gerçek midir?" diye konuştu. Bahçeli, Minbiç operasyonuna da izin verilmemesi gerektiğini belirterek, gerekirse Türkiye'nin oraya müdahale etmesini istedi. 

Ermenistan ve Azerbaycan arasında Karabağ bölgesi için çıkan çatışmalara da ilişkin de konuşan Bahçeli, Karabağ'ın Türk'ün öz yurdu olduğunu ileri sürdü. Bahçeli, "Ermenistan Türk topraklarını işgal altında tutmaktadır. Bu işgal bitmediği sürece çatışmaların sürmesi kuvvetli ihtimaldir. Yukarı Karabağ barışçıl yollarla çözülmelidir" dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

KKTC Başbakanı hükümetin istifasını Akıncı'ya sundu

SONRAKİ HABER

IŞİD'den Oğuzeli Dağ Hudut Karakolu'na saldırı: 1 asker yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...