05 Nisan 2016 07:25

Gezi'nin avukatları yarın hakim karşısına çıkıyor

Gezi Direnişi döneminde İstanbul Adliyesi'nde basın açıklaması yaparken polisin saldırısına maruz kalan ve haklarında dava açılan 44 avukat, yarın ikinci kez hakim karşısına çıkacak.

Paylaş

Gezi Direnişi’ne destek vermek amacıyla 11 Haziran 2013’de Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları attıkları sırada polis saldırısına maruz kalan ve darp edilerek gözaltına alınan 44 avukat hakkında, "2911 toplantı ve gösteriş kanuna aykırı davrandıkları" gerekçesi ile açılan davanın ikinci duruşması 6 Nisan’da İstanbul 65. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Aralarında ÖHD İstanbul Şube Eşbaşkanı Sinan Zincir ile ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Gökmen Yeşil’in de olduğu avukatlar hakkında 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi yaptığı yazılı açıklama ile tüm hukukçuları yarınki duruşmaya çağırdı. Açıklamada, "Gezi direnişçileri ile dayanışan avukatlık pratiğimizin yargılandığı davaya katılarak, Gezi Direnişi'ne de sahip çıkmaya çalışıyoruz" denildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Malatya PSKAD Maraş Sivricehöyük’te inceleme yaptı: AKP hiçbir değere saygı duymuyor

SONRAKİ HABER

Gece bekçisi olarak çalıştığı inşaatta merdivenden düşüp öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...