05 Nisan 2016 05:41

MSGSÜ’de akademisyen şikayetiyle 50 gözaltı iddiası

Paylaş

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrenci ve mezunlarına yönelik düzenlenen operasyonda 30 öğrenci gözaltına alındı. Dün yaşanan  baskınlarda 50 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

Vatan’da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülen öğrenciler, “PKK - DHKP/C üye ve sempatizanı olma, okul içinde eylem yapma ve kendisiyle beraber hareket etmeyen öğretim görevlisini karalama” iddialarıyla suçlanıyor. Gözaltına alınanlar arasında geçtiğimiz yıl bir kadın öğrenciye “Bir kadın böyle kahkaha atamaz” dediği iddia edilen Osmanlıca hocası Yrd. Doç. Dr. Esra Keskinkılıç’tan ders almamak için Dekanlığa dilekçe veren öğrencilerin de bulunması dikkat çekerken, operasyonunda Keskinkılıç’ın şikayeti üzerine gerçekleştiği ileri sürüldü. Bu iddiayı gazetemizle paylaşan gözaltındakilerin avukatı Efkan Bolaç, öğrencilerin kendisine Keskinkılıç’ın şikayeti üzerine gözaltına alınmış olabileceklerini söylediğini aktardı. Bolaç dosyada gizlilik kararının da bulunduğunu aktardı.

Öte yandan Operasyonun ardından Keskinkılıç’ın kişisel Facebook hesabından “Şüpheniz olmasın, herkes benden ‘hak’ ettiğini alır!” şeklinde paylaşımda bulunması da dikkat çekti.(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çorum’da paralel yapı iddasıyla operasyonda 14 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da 11 okul 6 ASM 2 yurt karakola dönüştürülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...