05 Nisan 2016 05:28

Çorum’da paralel yapı iddasıyla operasyonda 14 kişi tutuklandı

Paylaş

Çorum'da paralel yapı iddiasıyla yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 14 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “FETÖ/PDY soruşturması” kapsamında geçen cuma günü 16 şüpheli gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve dokümana da el konuldu. Emniyet Müdürlüğündeki sorgunun ardından şüphelilerden Y.K. ve Y.E.Ç. serbest bırakılırken, S.K., S.Ş., A.G., M.A., R.K., M.Ö., O.A., O.D., M.İ., O.A., H.A, R.M., H.A. ve Y.T. dün adliyeye sevk edildi. Bu 14 kişi, gece yarısına kadar süren işlemlerinin ardından 'Özel belgede sahtecilik' 'Vakıf tüzel kişiliği aracı kılınarak nitelikli dolandırıcılık' ve 'Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak' suçlamalarıyla çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Adliye binası önüne gelen yaklaşık 100 kişilik  grup, tutuklanan 14 kişiye destek verdi. 

Tutuklanan 14 kişi adliye binasının arka tarafında bulunan otopark girişinden Emniyet Müdürlüğü'ne ait polis minibüsüne bindirilerek Çorum L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

2016’nın ilk üç ayında 94 kadın öldürüldü

SONRAKİ HABER

MSGSÜ’de akademisyen şikayetiyle 50 gözaltı iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...