24 Nisan 2012 06:14

‘Pişman olmayan’ 62 öğrenciye ceza yağdı

Diyarbakır’da, 3 yıl önce polis tarafından öldürülen Üniversite Öğrencisi Aydın Erdem için yapılan yürüyüşe katılan 62 Bingöl Üniversitesi öğrencisine ceza yağdı. 3 öğrenci 2 ay, 39 öğrenci 15 gün okuldan uzaklaştırıldı, 20 öğrenciye de uyarı cezası verildi. Üniversite yöne

‘Pişman olmayan’ 62 öğrenciye ceza yağdı
Paylaş

Diyarbakır’da, 3 yıl önce polis tarafından öldürülen Üniversite Öğrencisi Aydın Erdem için yapılan yürüyüşe katılan 62 Bingöl Üniversitesi öğrencisine ceza yağdı. 3 öğrenci 2 ay, 39 öğrenci 15 gün okuldan uzaklaştırıldı, 20 öğrenciye de uyarı cezası verildi. Üniversite yönetiminin cezaları vermeden önce öğrencileri ‘pişman’ olmaya zorladığı da ortaya çıktı.

PİŞMANLIK DAYATMASI

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, öğrencilerin aldığı cezalarla ilgili yaptığı açıklamada, öğrencileri pişmanlığa zorladıklarını itiraf etti. Baydaş şöyle dedi: “Bu soruşturmada öğrencilerimizin tamamına nasihat ettik, dilekçelerinde pişmanlıklarını belirten ifadelere yer vermelerini, bu yapılanın yasal olmadığını yönünde bilgi sahibi olmadıklarını beyan etmelerini söyledik. Bunu da, sırf ceza almasınlar, zarar görmesinler diye yaptık. Uyarı cezası uzaklaştırma cezası değildir. Maalesef bu iyi niyetimize rağmen bazıları çıkıp ‘bilerek yaptık’ diye direttiler. Bu soruşturmadan sadece 3 öğrenci zararlı çıkmıştır. 39 öğrencinin aldığı cezayı da sınav dönemine denk getirtmedik. Böylece hiçbir kayıpları söz konusu değildir.” (BİNGÖL)

ÖNCEKİ HABER

‘Biz ikna olana dek bu dava sürecek!’

SONRAKİ HABER

TEDAŞ işçilerine gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...