05 Nisan 2016 00:51

Kentsel dönüşüme itiraz edenlere gözdağı mı veriliyor?

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

İstanbul Gaziosmanpaşa’da hayata geçirilmek istenen kentsel dönüşüm projelerine karşı mücadele veren bazı mahalle sakinlerinin kendini polis olarak tanıtan kişiler tarafından tehdit edildiği iddia edildi. Bu olayın ardından da Gaziosmanpaşa Barınma Meclisi’yle hareket eden 6 davacının olduğu sokaktaki boş bir evde bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. 

‘BU EVLERİ ALIN TERİMİZLE YAPTIK’

Kentsel dönüşüm mücadelesi verenlerden Makbule Ekinci, “Bu kasıtlı yapılmış bir olay. Yangından bir hafta önce babama ait 2 daireye kendilerini polis olarak tanıtan 2 kişi geldi. Kiracılarımıza bu evleri boşaltmalarını söyleyip, silahlarını gösterip tehditvari konuşmuşlar. Kiracıları bezdirmek istiyorlar ki o evler boş kalsın, istediklerini yapsınlar. Bu tehditten sonra bizim bulunduğumuz sokakta boş bir evin yanmasını varın siz düşünün” dedi. Ekinci, “Dişimizden, tırnağımızdan arttırarak yaptığımız evleri rantsal dönüşüme sokuyorlar. Biz bu evleri alın terimizle yaptık. Fabrikalarda 12 saat çalıştık, kıt kanat geçindik, çocuklarımı büyütürken onların büyüdüğünü görmedim. Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz rantsal dönüşüme karşıyız. Birileri cebini doldurabildiği kadar dolduracak, olan bize olacak. Biz hakkımızı sonuna kadar savunacağız”

YANAN EVİN SOKAĞINDA 6 DAVACI VAR

2 yıldır hem riskli alan hem de imar planlarına  karşı birçok dava açtıklarını belirten Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi Dönem Sözcüsü Canan Can, 6 aydır davacıların belediye tarafından tehdit edildiğini iddia ederek şöyle konuştu:  “Geçtiğimiz Kasım ayında davacıların bir kısmının evleri mühürlendi. Bunun üzerinden 2 ay geçmeden davacılarımızdan Makbule Ekinci’nin kirada olan evi sabah 6 sularında polis olduğunu iddia eden kimliği belirsiz kişiler tarafından silahla basılıp burayı terk etmeleri için tehdit edilmişlerdi. Üzerinden 5 gün geçtikten sonra yine aynı davacının 2 ev yakınında boş duran bir ev yakıldı. O sokakta 6 davacı bulunuyor. Yanan evin, hemen karşı evi de davacılardan birine aittir” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Partizan’ı altyapısı taşıyor

SONRAKİ HABER

Ankaralıların bitmeyen ulaşım çilesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...