04 Nisan 2016 17:10

Arjantin’de eğitimciler iş bıraktı

Paylaş

Güney Amerika ülkesi Arjantin’de öğretmenler ve öğretim elemanları, Mauricio Macri hükümetinin eğitim politikalarına karşı dün grev yaparak sokaklara çıktı. Eğitimcilerin talebi daha iyi bir ücret.

Başkent Buenos Aires’te Eğitim Bakanlığı önüne yürüyen binlerce eğitimci ellerinde “Birinci ulusal grev” yazılı dövizler taşıdı. Arjantin Cumhuriyeti Eğitim Emekçileri Konfederasyonu’ndan (CTERA) yapılan açıklamada, tüm ülkede eğitimcilerin çalışma hayatına dair haklarının ihlal edilmesini protesto etmek üzere iş bıraktığına dikkat çekildi. Açıklamada, toplumsal eylemlerin hükümet tarafından kriminalize edilmesine de tepki gösterildi. Yürüyüşlerde, 4 Nisan 2007’de polisin öldürdüğü eğitimci Carlos Fuentealba da ölümünün 9’uncu yılında anıldı. 

10 Aralık 2015’te seçimleri kazanarak iktidara gelen Mauricio Macri ve hükümeti işbaşına gelir gelmez neoliberal politikaları hayata geçirmeye başladı. Benzin, doğalgaz, su, elektrik ve ulaşıma ard arda zamlar geldi. Macri’nin politikalarından eğitim de nasibini aldı ve 12 milyar dolarlık tasarruf adı altında kesintilere gidildi. Binlerce emekçi de işten atıldı. (DIŞ HABERLER)  

ÖNCEKİ HABER

Star’ın hedefinde yine gazeteciler vardı

SONRAKİ HABER

Kasımpaşa'ya 2-1 yenilen Beşiktaş zirvede ağır yara aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...