04 Nisan 2016 15:53

Siirt'e polis evini sarı kırmızı yeşil boyatan vatandaşın evini tahrip etti yazılama yaptı

Siirt'e bu sabah saatlerinde dairesinin sarı, kırmızı, yeşil renkleri gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Mehmet Emin Taşçı'nin evinin dış yüzeyi polis tarafından tahrip edilerek üzerine yazılamalar yapıldı.

Paylaş

Siirt'e sabah saatlerinde Afetevleri Mahallesi'nde polislerce yapılan ev baskınında gözaltına alınan Mehmet Emin Taşçı İl Emniyetteki işlemleri ardın serbest bırakıldı. Taşçı ailesinin, yeni yapmış oldukları 3 katlı dairesinin sarı, kırmızı ve yeşil renkli boyasını gerekçe gösteren polisler, daireye zarar verdi. 

Polisler, üç renkle boyalanan dairenin üzerindeki süslerin üzerine siyah boya ile renkleri bölerek kirletti. Dairenin duvarlarına da, "TC PÖH TEM BÖH 27, 66, 44" yazılaması yapan polisler, dairenin kapı, cam, lamba, dolapları yanı sıra evin iç mimarisinde ki sarı kırmızı ve yeşil dekorasyonu parçalayarak, televizyon çanaklarını da bozdu. Ev sakinleri, polislerin odalarına köpeklerle dalıp açık kapıları kırdığını söyledi. 

'POLİS ZEVKİNE GÖRE EV BASKINI VE GÖZALTI YAPIYOR'

Dairenin sarı kırmızı ve yeşil dekorasyonu gerekçesiyle gözaltına alıp emniyette 2 saate yakın ifade verdikten sonra serbest bırakılan Mehmet Emin Taşçı, renklerin bahane edilerek ailesine ve evine saldırıldığını ifade etti. Sabah saatlerinde polislerin eline verdiği dairenin anahtarlarının bile kırıldığını belirten Taşçı, polislerin zevklerine göre bir ev baskını ve gözaltı yaptıklarını söyledi. Dairesinde en az 20 Milyar gibi bir zararının olduğunu bildiren Taşçı, "Bu 3 renge olan tahammülsüzlük nedir? Biz bu haksızlığı kabul etmeyeceğiz. Artık ülkede vatandaşlığımızı sorgulayacağız" dedi. 

Taşçı ailesi, yaşadıkları saldırı ve zararı yargıya taşıyacaklarını belirtti. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Fazıl Say’dan ‘Çocuklar İçin’ albüm

SONRAKİ HABER

Nusaybin'de roketli saldırı: 1 binbaşı, 1 astsubay hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...