04 Nisan 2016 15:40

Fazıl Say’dan ‘Çocuklar İçin’ albüm

Paylaş

Piyanist ve Besteci Fazıl Say’ın yeni albümü ‘Çocuklar İçin’ Ada Müzik etiketiyle bugün raflardaki yerini alıyor. 

‘Çocuklar İçin’ albümünde Ahmet Adnan Saygun, İlhan Baran, Muhiddin Dürrüoğlu ve Fazıl Say’ın eserleri yer alıyor. Fazıl Say’ın, 2015’de aktif olarak çalışmalarına başladığı ve uzun zamandır hayalini kurduğu bir proje olan, farklı konseptlerde Türk bestecilerinin eserlerine yer verilecek Türk Bestecileri Serisi’nin ilk çalışması olan ‘Çocuklar İçin’ albümü Selen Öztürk’ün anlatımı ile çocuklar ve sanatseverler ile buluşuyor.
Albümde her eserin öyküsü öncelikle Selen Öztürk tarafından seslendiriliyor ve eserlerin mini hikayelerine yer veriliyor. Her hikayenin ardından ise solo piyano eserleri yer alıyor.

Albüm kapağında yer alan ve Kumru Say’a ait olan at çizimi ise albüm tasarımı ile bütünleşen bir yapıyı çocukların beğenisine sunuyor. Buna ek olarak ise albüm kitapçığı içinde yer alan diğer çizimler ise çocuklara boyama yapma imkanı sunuyor. ‘Çocuklar İçin’ albümü ile ilgili çalışmalarda sosyal medya üzerinden çocuklar ve ebeveynler ile buluşacak olan Say, albümün tüm görsel içeriğini de özel ‘Çocuklar İçin’ Facebook sayfasından sunuyor.  

Saygun, Baran, Dürrüoğlu ve Say bestelerinin yer aldığı ‘Çocuklar İçin’ albümü 4 bölümden oluşuyor. Ahmet Adnan Saygun ‘İnci’nin Kitabı’, İlhan Baran ‘Çocuk Parçaları’, Muhiddin Dürrüoğlu ‘6 Prelüd’ ve Fazıl Say’ın Kumru, İstanbul’da Bir Kış Sabahı, SES ve Alla Turca Caz eserleri çocuklar için tekrar seslendirildi.

Avrupa turnesine başlayacak Fazıl Say, 9-10-12 Nisan’da Dresden, Albertinum ve ünlü Frankfurt Alte Oper salonunda Mezopotamya Senfonisi’nin Almanya prömiyerini gerçekleştirecek olan Say, 14 Nisan’da Irmak Okullarında ve 20 Nisan’da ise ‘Çocuklar İçin’ albümünün ilk konseri ile Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da sanatseverler ile buluşacak. Fazıl Say 28 Nisan’da Çek Cumhuriyeti’nde Bohuslav Martinù Filarmoni’nin 70. Yıl konserinde sahnede olacak ve ardından Brezilya & Kolombiya’yı kapsayan Güney Amerika turnesine çıkacak. ‘Çocuklar İçin’ konserleri 24 Mayıs İzmit konserinden sonra yaz boyunca çeşitli şehirlerde devam edecek. Geçtiğimiz yıl Carnegie Hall’da biletleri tükenen bir Dünya Prömiyeri ile New York’lu sanatseverler ile buluşan Say, 2016 yılında ise 3 Aralık’ta tekrar Carnegie Hall sahnesinde olacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Notos’un Kemal Tahir sayısı çıktı

SONRAKİ HABER

Siirt'e polis evini sarı kırmızı yeşil boyatan vatandaşın evini tahrip etti yazılama yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...