04 Nisan 2016 15:23

Eğitim Sen Başkanı Karaca ve MYK üyeleri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ile Sendikanın MYK üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Ziyarette, sendikal çalışmalar ve etkinliklere yönelik baskı ve tehditler ele alınırken, yapılanların muhalefeti susturmaya yönelik olduğu vurgulandı.

Paylaş

Eğitim Sen Genel Başkanı ile sendikanın Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret etti. Görüşmeye, Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, Genel Mali Sekreteri Mesut Fırat, Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri İsmail Sağdıç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya da dahil oldu. Görüşmede, sendikal çalışmalar ve etkinliklere yönelik baskı ve tehditler ile eğitimin gericileştirilmesi konularında yaşanan sorunlar ele alındı.

Eğitim Sen MYK üyeleri, sendikalarına yapılan baskı, tehdit ve eğitimin gericileştirilmesi konusundaki görüşlerini paylaşarak, hazırladıkları raporları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sundu. 

'BAŞBAKAN KENDİNİ MECLİSİN YERİNE KOYUYOR'

Kılıçdaroğlu'na sunulan raporda, yayınlanan genelgeye tepki gösterilerek, Başbakanın kendisini Meclis'in yerine koyarak usülsüz bir biçimde yasa tarifi yaptığı, bu tarifle beraber binlerce Eğitim Sen üyesine soruşturma açılmasının yolunu açtığı bilgilerine yer verildi. Aynı raporda, 21 Eğitim Sen'linin sürgün edildiği, son olarak Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Bahri Akkan'ın da aralarında olduğu 16 kişinin açığa alındığı da ifade edildi. 

Görüşmede ayrıca, hükümetin kimi zaman vakıflar kimi zaman da müftülük gibi kurumlarla yaptığı protokoller aracılığıyla eğitimde tek tipleştirme ve mezhep politikalarını hayata geçirdiği belirtildi. Bunlara karşılık demokratik ve laik eğitim anlayışı konusunda işbirliği yapılacağı belirtilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütün bu sorunları ulusal ve uluslararası platformlarda dile getireceklerini ifade etti.

Yapılan görüşmede, baskı ve soruşturmaların hukuksuz ve muhalefeti susturmaya dönük hamleler olarak değerlendirildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kırklareli'deki Geri Gönderme Merkezine yerleştirilen mültecilerin sayısı 130'u buldu

SONRAKİ HABER

Notos’un Kemal Tahir sayısı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...