04 Nisan 2016 14:29

Özgürlük Nöbeti: Akademisyenlerle dayanışma büyüyor

Paylaş

Barış bildirisine imza attıkları için tutuklanan akademisyenlerle dayanışmak amacıyla Özgürlük Nöbeti’ne destek veren Eski Subay Bahadır Altan, Sanatçı Suavi, LGBTİ Üyesi İrem Güven, TMMOB Üyesi Selin Top, Üniversite Öğrencileri Kaan Büyükaltay ve Özge Akyüz, toplumun barışa olan ihtiyacına dikkat çekerek, akademisyenler için Silivri ve Bakırköy cezaevleri önündeki Özgürlük Nöbeti’ne destek çağrısı yaptı.

Barış bildirisine imza attıkları için tutuklanan Akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ve Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı için Bakırköy ve Silivri cezaevleri önünde başlatılan Özgürlük Nöbeti eylemi sürüyor. Barış İçin Sanatçılar olarak, herkesi hem dayanışmaya hem de yarınları birlikte inşa etmeye çağıran Suavi, “Bu barış ve özgürlük nöbeti aslında çok ilginç bir cümle bana inanın barış nöbeti yoğunlaştıkça birilerinin korku nöbeti de artıyor bundan hiç kuşkum yok. Birilerinin korkması için ‘Ben ne yaptım?’ demesi için bu barış ağını büyütmeliyiz. Öylesine çelikten bir ağ örmeliyiz ki içerisinden hiç kimse bizi yarıp geçme gücüne sahip olamamalı” diye konuştu.

‘TUTUKLU KÜRT SİYASETÇİLER İÇİN DE BURADAYIZ’

Barış İçin Askerler adına konuşan Eski Subay Bahadır Altan da merkezi otoriteye karşı çıkanların her zaman toplumun dışına itilmeye çalışıldığını belirterek, “Yüzlerce Kürt siyasetçi ve gazeteci tutuklu. Onlar da serbest bırakılana kadar biz burada olacağız” vurgusu yaptı.

‘BARIŞ İÇİN SAVAŞTAN DAHA UZUN BİR ZAMAN GEREKİR’

LGBTİ Barış Girişiminden İrem Güven ise Özgürlük Nöbeti’ne tüm toplumsal kesimlerin dayanışmasının önemine dikkat çekerek, “Tek seferlik bir araya gelmelerden ötesine ihtiyacımız var. Barış savaştan daha uzun bir süreç, daha yavaş bir temposu var ve her şey savaşta olduğu kadar siyah beyaz değil.” dedi.

‘AKADEMİSYENLERİN TUTUKLANMASI BÜYÜK BİR PROJE’

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul Kadın Komisyonu Üyesi Selin Top da akademisyenlerin tutuklanmasının, susturulmak için yapılan büyük bir projenin ayağı olduğunu belirtti. Top, “Avukatlara, akademisyenlere, barış diyen tüm topluma uygulanan tecrit, adı konmamış savaş döneminde, eli kanlılar, tacizciler, tecavüzcüler sokaklarda gezerken dostlarımız barış dedikleri için tutuklular. Kadınlar sokaklarda olmaya, özgürlük eşitlik için mücadele etmeye devam edecektir. Biz ortak bir yüreğiz ve biz kazanacağız” vurgusu yaptı.

‘ÖĞRENCİLER VE AKADEMİSYENLER BASKI ALTINDA’

Özgürlük Nöbeti’yle dayanışmanın önemli olduğunu belirten Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrencisi Kaan Büyükaltay da iktidarın bölgede  ve batıda savaşı derinleştirdiğini, üniversitelerde ise akademisyenlerin ve öğrencilerin tutuklandığını belirtti. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Son Sınıf Öğrencisi Özge Akyüz de halklara dönük topyekün bir savaş olduğunu söyledi. İktidarın ablukalarını yine halkların kırabileceğini söyleyen Akyüz, akademisyenlerin özgür bırakılması için öğrencilere dayanışma çağrısı yaptı. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Akademisyen Meral Camcı için de 7,5 yıl hapis cezası istendi

SONRAKİ HABER

Fikri Sağlar, tutuklu Akademisyen Mungan’ı ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa