04 Nisan 2016 13:11

RTE Üniversitesinde eğitim rezaleti

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

2015-2016 eğitim öğretim dönemi başlamadan “RTEÜ’yü tercih eden öğrenciler yaşadı” şeklinde reklamı yapılan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Dişçilik Fakültesinde eğitim gören öğrencilerin ders görecekleri amfileri yok. Öğrenciler Fen-Edebiyat Fakültesi ile Tıp Fakültesine ait amfilerde ilkel koşullarda eğitim görüyor. Öğrenciler, ilkokul sıralarında eğitim görmeye çalışırken bir çok öğrenci ders görmek için sıra bulamıyor. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine bağlı dişçilik fakültesinde eğitim gören yaklaşık 150 öğrencinin ilkel koşullarda eğitim gördükleri ortaya çıktı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine bağlı dişçilik fakültesinde eğitim gören öğrenciler, amfilerinin olmaması nedeniyle taşımalı eğitim görüyor .Öğrenciler, dişçilik fakültesine ait amfiler hâlâ yapılmadığı için fen-edebiyat fakültesi ile tıp fakültesine ait amfilerde eğitim görüyor.

SINIFLAR KÜÇÜK SIRA YOK

İsminin açıklanmasını istemeyen bir öğrenci velisi okuldaki eksikliklere tepki göstererek, “Üniversitenin sayın yöneticileri RTEÜ’de görev aldıklarından dolayı çok mutlu olduklarını açıklamaktan geri kalmıyorlar. Ama bizim çocuklarımız RTEÜ’de okumaktan hiç de memnun değil. Dişçilik fakültesinde okuyan öğrencilerin hâlâ amfisi yok. Başka fakültelerin amfilerinde eğitim görüyorlar. Giderken de dolmuş parasını çocuklarımız veriyor. Yaklaşık 70 öğrencinin eğitim gördüğü sınıfta 60 sandalye var. öğrenciler sıralara da sığmıyor. Araç gereçler yetersiz, birçok araç gerecin parası da çocuklarımızdan alınıyor. Laboratuvarları yetersiz. RTEÜ’de görev almaktan çok mutlu olduğunu açıklayan yöneticiler bu tablo karşısında acaba neler söyleyecekler çok merak ediyorum? Böylesi bir eğitimle çocuklarımız nasıl akademik bir eğitim alacaklar çocuklarımızın hiçbiri yaşadıkları sorunlar nedeniyle okuldan atılırız korkusuyla sorunlarını yetkililere dahi aktaramıyor. Çocuklarımız sadece diploma sahibi olacakları bir eğitim görüyor” dedi.

ÖĞRENCİLER NE DİYOR?

Dişçilik fakültesi öğrencileri de koşullardan rahatsız olduklarını vurgulayarak sorunların bir an önce çözülmesini istiyor. Diğer fakültelere oranla daha fazla harç parası ödediklerini belirten öğrenciler, “Preklinik dönemindeki tüm temel malzemelerden, klinik dönemde kullanılan sarf malzemelerine kadar masrafları kendimiz karşılıyoruz. Taşımalı eğitim görüyoruz, amfilere giderken araç paralarını cebimizden ödüyoruz. Bunlar yaşadığımız sorunlardan sadece birkaçı. Bilimsel, eşit ve nitelikli bir eğitimi RTEÜ’de bulmak mümkün değil. Bu üniversitenin hâlâ ciddi bir kütüphanesi bile yok. Amfinin inşaatı ne zaman bitecek o da belli değil” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

‘İdil’de her eve 2 tencere lazım’

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Teröristler ya adalete teslim olacak, ya da etkisiz hale getirilecek, üçüncü yol yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...