04 Nisan 2016 13:07

‘İdil’de her eve 2 tencere lazım’

Paylaş

Barış İçin Kadın Girişimi, abluka nedeniyle yıkılan yerlerle dayanışma kampanyalarını sürdürüyor. Yeni kampanyanın hedefi abluka nedeniyle harabeye dönen İdil ile dayanışma.

Daha önce #Heryaşama1oda sloganıyla düzenlenen kampanya ile Cizre’ye 5000 liralık gıda yardımında bulunduklarını hatırlatan Barış için Kadın Girişimi (BİKG) üyeleri “Şu anda, bugün çok acil bir ihtiyaç var İdil’de!” söyleriyle herkesi İdil ile dayanışmaya çağırdı.

Rojava Derneği tarafından başlatılan 1000 aileye 2’şer tencere dağıtma kampanyasına destek olmaya çağıran BİKG, “Yemek alacak, yemek pişirecek kap olsun diye 1000 aileye 2’şey tencere ulaşması şu an bizim elimizde. Yarın elimizde biriken tüm parayı İdil’e tencere için göndereceğiz, sizlerden ricamız acilen yatırabileceğiniz katkıyı hesabımıza yollamanız” dedi.

‘Kendi tencerelerimizi de gönderelim’ kampanyanın ikinci etabında da İdil’de 70.000 nüfusa yetecek miktarda tencere yollamak için çalışmayı sürdüreceklerini belirten BİKG üyeleri “Evlerimizde eminiz ki bize yetenden fazla tenceremiz vardır. Bunları toplayıp İdil’e gönderelim” çağrısında bulundu. Kampanyaya katılmak için bariskadingirisimi@gmail.com  adresi üzerinden iletişim kurulabilir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ethem Sarısülük cinayeti davası görüldü: Görüntüleri anlamamışlar!

SONRAKİ HABER

RTE Üniversitesinde eğitim rezaleti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa