04 Nisan 2016 12:44

25 Aralık soruşturmasının fezlekesini sızdırdıkları iddiasıyla 5 gazeteci ile 1 polis gözaltında

Paylaş

İstanbul merkezli olarak 4 ilde yapılan operasyonlarda '25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması'nın fezlekesini sızdırdığı iddia edilen 5 gazeteci ve 1 polis memuru gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 2 gazeteci ise aranıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, '25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması'nın fezlekesini sızdırdığı iddia edilen 1 polis ve çeşitli yayın kuruluşlarında yayınlayan 7 gazeteci hakkında operasyon başlattı. Operasyonda Karşı Gazetesi'nin o dönemki sahibi Turan Ababey, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Bozkurt, muhabiri Emre Erciş, Millet Gazetesi'nin o dönemki Genel Yayın Yönetmeni Değer Özergün, Zaman Gazetesi muhabiri Bayram Kaya ve polis memuru M. B. gözaltına alındı. 

Haklarında gözaltı kararı bulunan Karşı Gazetesi'nin o dönemki Genel Koordinatörü Kutlu Esendemir ve muhabiri Ufuk Köroğlu'nun ise yurtdışında oldukları için gözaltına alınamadıkları öğrenildi.

Gözaltına alınan kişilere yönelik suçlamaların "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevlerini Yapmaya Kısmen veya Tamamen Engellemeye Teşebbüs, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Gizliliğin İhlali" olduğu öğrenildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çamlıca Camii inşaatında işten atılan işçiler eyleme geçti

SONRAKİ HABER

Ethem Sarısülük cinayeti davası görüldü: Görüntüleri anlamamışlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa