24 Nisan 2012 05:08

Kıbrıs belediye işçilerinin grevi sürüyor

Kuzey Kıbrıs’taki Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES), maaşların geç ödenmesi ve imzalanan protokole işverenin uymaması nedeniyle başlattıkları süresiz grev bugün Meclis önünde yapılan eylemle devam ediyor.Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) önünden yürüyüşe geçen belediye emekçileri

Kıbrıs belediye işçilerinin grevi sürüyor
Paylaş

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) önünden yürüyüşe geçen belediye emekçileri Meclise yürüdüler. BES üyeleri Meclis önüne geldiğinde polis barikatıyla karşılaştı. Meclis ana kapısına yürümek isteyen belediye emekçilerine polis izin vermedi. Kısa süreli yaşanan arbadenin ardından,  Meclis önünde Sendikal Platform üyeleri açıklama yaptı.
Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı konuşmasında cumartesi günü çalışılmadığı gerekçesiyle işverenin protokole uymamasını kınayarak, “Sizin hiç paranız olmadığı için çocuğunuza harçlık veremediğiniz oldu mu? Sizin hiç eşiniz hastalandığında parasızlıktan hastaneye götüremediğiniz oldu mu? Çok yakında bu insanların evlerine geleceksiniz ama kapılar yüzünüze kapanacak. Çok yakında 50 binleri, 60 binleri görecekler” dedi.

Bıçaklı’nın konuşmasının ardından Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenleri Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel söz aldı. Gökçebel, “Bu ülkede krallarla, köleler yaratmaya çalışıyorlar. Bu köleler arasında polisler de var ve kralları koruyorlar. Krallar değil biz çoğuz. Çok olandan korkuyorlar. Bizler kimin Mercedesler götürdüğünü biliyoruz. Krizden kimin etkilendiğini biliyoruz. Bu ülkede krallar ve köleler olmayacak” dedi.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası KTÖS Genel Sekreteri Şener Elçil ise sendikalarının maddi ve manevi olarak BES üyelerinin yanında olduklarını belirterek, her türlü eylemlerine destek vereceklerini açıkladı. (KIBRIS POSTASI)

ÖNCEKİ HABER

Bir asırdır yeniden üretilen ‘derin tarih’

SONRAKİ HABER

Bekaroğlu: Toplum artık nefretten yoruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...