04 Nisan 2016 10:23

2 çocuğun ölümüne neden olanlar hesap versin

Paylaş

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Ben û Sen Mahallesi’nde 30 Mart Çarşamba günü Turgut Özal İlkokulunun bahçesine yapımı süren karakolun beton bloklarını taşıyan vincin yıktığı duvarın altında kalan Furkan Öner (6) ve Ayaz Özdemir (6) yaşamlarını yitirmişti. 2 çocuğun ailesine polis rüşvet teklif etti. ‘Okulun içinde karakol mu olur’ diye soran aileler sorumluların hesap vermesini istiyor.

Aynı okula giden bir çocuğu daha olduğunu belirten Ayaz Özdemir’in annesi Sefure Özdemir, “Çocuklar okuldan yeni çıkmışlardı. Daha dağılmadan vinç çalışmaya başlamış. Önlem almadan böyle bir şey nasıl yaparlar? Ben oradaki bütün polislerden, askerlerden, vinç operatöründen, şirketten şikayetçiyim. Bunlara izin veren valilikten de şikayetçiyim. Okul müdürü ‘tehlike yok’ dedi. Ama çocuğum öldü” dedi. Özdemir tüm sorumlular hakkında avukatları aracılığıyla şikayette bulunduğunu söyledi.

ÖĞRENCİ OLAN YERDE KARAKOLUN NE İŞİ VAR

Ayaz’ın babası Abdullah Özdemir de “Duvar yıkılıyor halk çocuklarımızı kurtarmak için müdahale ediyor polisler buna karşı ateş ediyor. Sonuna kadar davacıyım. Milli Eğitim Bakanlığından, vinç operatöründen, şirketten ve polislerden şikayetçiyim. Öğrenci olan bir yerde karakolun ne işi var” diye sordu. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizreli çocuk, kırık gitarıyla enkaz başında

SONRAKİ HABER

Derik'te Öcalan fotoğraflı pastaya polis el koydu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...