04 Nisan 2016 10:11

Öcalan'ın doğum günü etkinliğinde konuşan Hatip Dicle: Kürt halkı barışa daima hazırdır

Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 67. doğum günü, engellemelere rağmen doğduğu köy olan Amara’da kutlandı. Etkinlikte konuşan DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, Kürt halkının barışa her zaman hazır olduğunu söyledi.

Öcalan’ın doğum günü nedeniyle Urfa Valiliğinin tüm etkinlikleri yasaklamasının ardından, Urfa’nın Halfeti ilçesi ve çevresinde adeta sıkıyönetim ilan edildi. Öcalan’ın doğduğu köy olan Amara’ya ulaşabilecek yolların tamamı kapatıldı. Halfeti ilçesine giden yollarda da arama noktaları oluşturuldu, birçok kişinin ilçeye girişine izin verilmezken, araçlar da didik didik arandı. Tüm engellemelere rağmen Amara’ya ulaşan çok sayıda kişinin yanı sıra DTK Eş Başkanları Leyla Güven ile Hatip Dicle, TUHAD-FED yöneticileri, HDP’li vekiller Alican Önlü, Osman Baydemir, Gülser Yıldırım, Mahmut Toğrul, Feleknas Uca, Behçet Yıldırım, Müslüm Doğan ve Dilek Öcalan kutlamaya katıldı.

MEHMET ÖCALAN: TECRİT KALDIRILSIN

Etkinlikte Öcalan ailesi adına söz alan Mehmet Öcalan “Bu özel günümüzü yasaklayanları nefretle kınıyorum. Türk devleti aklını başına alsın ve bir an önce serokun (başkan) üzerindeki tecridi kaldırsın. Bu yasaklar hiçbir zaman çare etmez, etmedi de” dedi.

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir ise “Milyonlar tarafından kabul gören bir önderin doğum günü kutlamasını yasaklayanları kınıyorum. Yasak ve ablukaya rağmen buraya gelen herkesi kutluyorum. Bildiğiniz yoldan hiçbir zaman geri adım atmadınız. Bu halk en kısa zamanda amacına zafer ile ulaşacaktır” dedi.

Öcalan’ın yeğeni, HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan ise doğum günü etkinliğine katılmak isteyen çok sayıda kişinin darbedilip, gözaltına alındığını belirterek yetkililerin tutumunu kınadı.

Daha sonra söz alan DTK Eş Başkanı ve İmralı Heyeti Üyesi Hatip Dicle ise “Onun doğduğu evin önünden İmralı’ya bin selam gönderiyoruz” dedi. Kürt halkının Öcalan’ı lider olarak kabul ettiğini söyleyen Dicle, “Bunu devlet de çok iyi biliyor. Bu nedenle Sayın Öcalan’a karşı tavır Kürt halkına karşı yapılmaktadır” dedi.

MASAYI NEDEN DEVİRDİNİZ?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun PKK’nin Mayıs 2013’teki konumuna çekilmesi halinde yeniden konuşulabileceği yönündeki açıklamasına değinen Dicle, “Peki başbakan, Dolmabahçe Mutabakatındaki sözler uygulanmış olsaydı dev bir hamle yapacaktık. Peki neden masayı devirdiniz? Tüm halklar bu sorunun cevabını sizden bekliyor. Ama tüm bunlara rağmen yine değerlendirilecektir. Kürt halkından yana sorun yoktur. Sadece Türkiye halklarına değil tüm Ortadoğu halklarına barışı gösterelim. Bir dahaki doğum gününde milyonların katılımı ile kutlanması dileğiyle, bu doğum gününün barışa vesile olmasını istiyorum” dedi. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Köprüden ırmağa düşen kadının cansız bedeni bulundu

SONRAKİ HABER

Cizreli çocuk, kırık gitarıyla enkaz başında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...