04 Nisan 2016 04:18

Suriye ordusu, Halep güneyi ve Lazkiye kuzeydoğusunda karşı saldırıya geçti

Paylaş

Suriye ordusu, Halep'in güneyinde Eis ve çevresini Nusra Cephesi'nin öncülüğündeki cihatçılara kaybetmesinin ardından karşı saldırı başlattı.

El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi ve ÖSO'cu grupların yer aldığı sürpriz saldırı neticesinde stratejik Eis kasabası ele geçirilmişti.

Suriye ordusu dün, Rus Hava Kuvvetleri'nin desteğiyle operasyon başlattı.

Eis ve çevresinde son 2 günde onlarca Suriye askeri ve 9 Hizbullah savaşçısının yaşamını yitirdiği bildirildi. Al Masdar News'e göre 100'e yakın cihatçı da öldürüldü.

LAZKİYE'DE CİHATÇILAR ÇEKİLDİ

Öte yandan Lazkiye'nin kuzeydoğusunda da Nusra ve diğer cihatçı grupların Nahşaba ve Raşa tepesinden çekildii belirtildi. Dün,  bölgeye çok sayıda hava saldırısı düzenlenmişti. Hava saldırılarının ardından Suriye ordusu güçlerinin kısa süreliğine köyde kontrolü sağladığı ancak daha sonra güvenlik gerekçesiyle geri çekildiği ifade edildi. Bölge şu an iki tarafın da kontrolü dışında.

'ATEŞKES' ÇÖPE ATILDI

Nusra Cephesi, ABD ve Rusya öncülüğündeki ateşkese dahil değildi ancak Nusra'nın pek çok bölgede ÖSO'cu gruplarla ortak hareket etmesi bu cephelerin nispeten sakin kalmasını sağlıyordu. ÖSO gruplarının da Nusra'yla birlikte katıldığı, Halep'in Kürt mahallesi Şeyh Maksud'a yönelik saldırıların ardından Eis ve Nahşaba operasyonlarıyla ateşkesin anlamsız hale geldiği yorumları yapılıyor. (DIŞ HABERLER)

SURİYE'DEKİ BİR SONRAKİ HEDEF ATEŞKESİ REDDEDEN EL KAİDE

ÖNCEKİ HABER

Nusra sözcüsü hava saldırısında öldürüldü

SONRAKİ HABER

IŞİD işgali altındaki Musul'da Türkiye Başkonsolosluğu vuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...