03 Nisan 2016 16:38

Alparslan Çelik tutuklandı

Paylaş

İzmir'de polis tarafından gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen, savcının hepsinin tutuklanmasını istediği 15 zanlıdan, aralarında Alparslan Çelik'in de bulunduğu 7 kişii, sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Zanlılardan 2'si adli kontol şartıyla serbest kalırken, 6'sı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Alpaslan Çelik'in tutuklanma nedeninin "Harp silahı bulundurmak" olduğu belirtildi.

İzmir'de polis tarafından gözaltına alınan ve bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Alparslan Çelik ile beraberindeki 14 kişi, işlemleri tamamlandıktan sonra soruşturmayı yürüten savcı tarafından '6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet' suçundan tutuklanmaları talebiyle İzmir 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 

Savcının Alparslan Çelik'e, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının Suriye topraklarına paraşütle atlayan pilotuna ateş edilmesiyle ilgili görüntüleri sorduğu, Çelik'in de yanındakilere ateş etmemeleri konusunda uyarıda bulunduğunu söylediği öne sürüldü. Öte yandan, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı aramada, zanlılar arasında bulunan ve Suriye'den gelenlerin aracında, 1'i Kalaşnikof, 2'si Thomson marka olmak üzere 3 otomatik silahın daha ele geçirildiği belirtildi.

15 zanlıdan, aralarında Alparslan Çelik'in de bulunduğu 7 kişii, sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Zanlılardan 2'si adli kontol şartıyla serbest kalırken, 6'sı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Alpaslan Çelik'in tutuklanma nedeninin "Harp silahı bulundurmak" olduğu belirtildi.

RESTORANDA YAKALANDILAR

Geçen çarşamba günü, Çelik ve arkadaşları İzmir'in Hatay Semti'ndeki bir restoranda yemek yedikleri sırada Cinayet Büro Amiriliği'ne, silahlı kişiler olduğu yolunda telefonla ihbarda bulunulmuştu. Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine Çelik'in de aralarında bulunduğu, restoranda aynı masadaki 15 kişiyi gözaltına aldı. Restoran önündeki araçlar ve daha sonra gözaltına alınanların adreslerinde yapılan aramalarda, 1 Kalaşnikof marka tüfek ile 6 tabanca ele geçirildi. (DHA)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Hayatını kaybeden bilim insanı Kenan Ateş toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Kendi evinde Osmanlıspor'la 0-0 berabere kalan Fenerbahçe şampiyonluk yarışında yara aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...