03 Nisan 2016 14:07

Kayseri Talas Bulvarında bir ayda dört kaza sıfır önlem!

Paylaş

Alicem AYDIN
Mesut TÜRK
Kayseri

Kayseri Talas Bulvarı Yurtlar bölgesinde son bir ay içinde dört trafik kazası yaşandı. Kazalarda bir üniversite öğrencisi yaşamını yitirdi. Kazalara rağmen önlem alınmaması öğrencilerin tepkisini çekiyor. 

Dört devlet yurdu ve özel yurtların bulunduğu, üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı Talas Bulvarı; şehir merkezini ve Erciyes Üniversitesi Kampüsü’nü Talas ilçesine bağlıyor. Trafik akışının yoğun olduğu ve bir de tramvay hattı olan Talas Bulvarı’nda trafik kazalarının artmasıyla beraber öğrencilerin tedirginliği de artıyor. Öğrenciler bu sorununun biran önce çözülmesini istiyor. 

Geçtiğimiz Çarşamba günü KYK’ya bağlı Gevher Nesibe Kız Yurdu civarında trafik kazası geçiren Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi S.A başından ağır yara aldığını belirterek, “Kazada bilincimi kaybetmişim, ambulans sesiyle uyandım. Sonra etrafa baktığımda kaza olduğunu anladım. Doktor kafaya ağır bir darbe aldığından 24 saat kontrol altında tutulacaksın dedi. Röntgene, tomografiye falan girdim. Bir şey çıkmadı, iç kanama falan yokmuş” dedi.

ÜST GEÇİT YAPILMALI

Yurtlarda kalan öğrenci sayılarına ve trafik yoğunluğuna dikkat çeken S.A, “Oraya bence üstgeçit yapılmalı. Çünkü orda bin 500 Melikgazi, bin 500 Gevher Nesibe, toplam 3 bin öğrenci var. Her gün 3 bin öğrenci karşıdan karşıya geçiyor ve arabalar çok hızlı geliyorlar. Orada üç tane ışık var. Oraya hem üstgeçit yapılmalı hem de mobese kamerası konulması gerekiyor. Ayrıca hız sınırlaması çizilmeli çünkü çok hızlı geliyorlar diye düşünüyorum” dedi.  

KAZADA KENDİSİ SUÇLU BULUNDU

İletişim Fakültesi öğrencisi ve kız yurdu önünde 3 ay önce trafik kazası yaşayan Hacer Arslan, araçlara yasak olan bir alanda kendisine otomobil çarptığını belirterek: “Hiçbir araç sesi duymamıştım ve bana çarpınca yerde sürüklendim. Ben ufak sıyrıklarla atlattım ama 4 senedir sürekli öğrencilere araba çarpıyor. Yollar çok karışık olduğu gibi bir de şoförlerde oldukça saygısız. Yurdun civarı karışık yollarla dolu” dedi.  Bölgeye üst geçit yapılması gerektiğini vurgulayan Arslan, “Ben son sınıftayım ama bizden sonraki öğrenciler için bir üst geçit yapılsın. Geçtiğimiz günlerde bir öğrenci hayatını kaybetti, yazık değil mi? Ortada bir sorumsuzluk var ve gencecik biri canından oluyor” diye konuştu. 

Kazadan sonra davacı olduğunu ancak kendisinin suçlu bulunduğunu anlatan Arslan, “Dün sonuçlar geldi ve ben suçlu bulunmuşum. Haklıyken haksız duruma düştüm. Bu ülkede adalet olduğuna inanmıyorum” şeklinde konuştu. Öğrencilerin bu kazalardan şikayetçi olduğunu belirten Arslan, “Çünkü sürekli bir kaza haberi geliyor. Okula gidip gelirken kendimizi tehlikede hissediyoruz. Çok olmadı, birkaç gün önce üzerimize biri araç sürdü. Polisi aradık. Hiç bir şey yapılmadı. Ayrıca Talas ve kampüs içinde kadın öğrencileri taciz eden araçlar oluyor. Bunu sürekli yaşıyoruz” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Adalet Arayan İşçi Aileleri 50'nci nöbet eyleminde Ahmet Kılıç’ı andı

SONRAKİ HABER

Kadıköy'de maç öncesi stat polis ablukası altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...