03 Nisan 2016 13:02

İşçiler işe iade davasını kazandı İlkadım Belediyesi hukuk tanımıyor!

Paylaş

Samsun İlkadım Belediyesinde işten atılans işçiler işe iade davasını kazanmalarına rağmen işe başlatılmıyor, belediye mahkeme kararını tanımıyor

Samsun İlkadım Belediyesinde taşeron olarak çalıştırılan 534 işçi  işten atılarak 2015 yılına  işsiz girmişti. İşçiler zor koşullara rağmen  mahkemeye başvurarak  haklarını aradılar.  Dava açan işçilerden 239'u işe iade davasını kazandı. işçiler bununla  ilgili basın  açıklaması düzenlediler.  

İşçilerin sözcüsü Şerif Aydın yaptığı basın açıklamasında  "Bizler  İlkadım Belediyesinde  ekmeği için namusuyla onuruyla çalışan işçilerdik. Belediyenin AKP’ye geçmesiyle birlikte  başkan seçilen  Erdoğan Tok, seçimden önceki vaatlerinde hakkıyla çalışanların işlerine devam edeceği sözünü vermesine rağmen her hangi bir gerekçe göstermeden  bizleri  işten çıkararak ekmeğimizle oynadı. Yerimize kendi yandaşlarını doldurdu. İşten atılan arkadaşlarımız çok büyük sıkıntılar yaşadılar, bunalıma girenler yuvası dağılanlar oldu. Her şeye rağmen biz haklarımızdan vazgeçmedik, dava açtık ve  işe iade davasını kazandık. Daha önce başbakana  mektupla durumumuzu  ve taleplerimizi ilettik. Bir cevap alamadık. Kamuoyuna sesimizi  yeterince duyuramadık, destek alamadık yalnız kaldık  ama yılmadık. Daha önce belediye meclis kararı olmasına rağmen ‘dürüstlüğü dini imanı müslümanlığı’ dilinden düşürmeyen başkan tazminatlarımızı da ödemedi. Şimdi de  mahkeme kararını tanımıyor. Bizler de haklarımızdan vazgeçmiyoruz.  Her şeyi göze alarak Ankara'ya gidip orada taleplerimizi dile getireceğiz.  4 nisan pazartesi Ankara'ya   hareket edeceğiz” dedi. (Samsun/EVRENSEL)
    

 

ÖNCEKİ HABER

Mecliste yarın Bozdağ ve Ramazanoğlu hakkındaki gensoru görüşülecek

SONRAKİ HABER

Pakistan’da maden patlaması, en az 5 işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...