03 Nisan 2016 12:49

Mecliste yarın Bozdağ ve Ramazanoğlu hakkındaki gensoru görüşülecek

Paylaş

Meclis, haftanın ilk gününe HDP’nin iki ayrı bakan hakkında verdiği gensoru önergelerinin ön görüşmeleriyle başlayacak. HDP’nin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında verdiği gensoru önergeleri görüşülecek.

HUKUK KURALLARINA UYMADI

HDP’nin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında verdiği gensoru önergesinin gerekçeseinde, “Ülkede  yaşanan hak ihlalleri ve uygulanan cezasızlık politikaları neticesinde oluşan gayrı hukuki durum ve bilhassa Anayasanın ihlal edilmesine dair gelişen pasif yaklaşımları nedeniyle hukuk kurallarının uygulanmaması, kuvvetler ayrılığı ilkesinin göz ardı edilmesi noktasında sorumluluğu bulunuyor” ifadeleri yer aldı.

GENSORUNEDENİ VAKIF AÇIKLAMALARI 

Aile ve sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında verilen gensoru önergesinin gerekçesinde ise şu görüşler yer aldı: 

“Ülkede çocuklara yönelik istismarın önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması noktasında ihmali bulunan ve çocuk istismarıyla anılan vakıflar hakkında yaptığı açıklamalarla sorumluluğu bulunan vakıfların cezasız kalacağı konusunda kamuoyunda ciddi bir endişe ve güvensizlik yaratıldı.” (ANKARA)

 

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim aileleri piknikte buluştu

SONRAKİ HABER

İşçiler işe iade davasını kazandı İlkadım Belediyesi hukuk tanımıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...