03 Nisan 2016 12:43

Ankara, Suruç ve Gezi aileleri Özgürlük Nöbeti’ndeydi

Paylaş

Barış bildirisine imza attıkları için tutuklanan akademisyenlerin serbest bırakılması için başlatılan Özgürlük Nöbeti eylemine destekler büyüyor. Dün Bakırköy Cezaevi önünde devam eden nöbet eylemini TTB, TMMOB Kadın Komisyonu, LGBTİ Barış Heyeti ile Suruç, Ankara, Gezi aileleri ziyaret etti. Barış yazılı balonlar ve uçurtmalarla barış taleplerini dile getiren ziyaretçiler, “Siz içerden, biz dışarıdan”, “İlle de barış” dövizlerini taşıdı.

Suruç, Gezi ve Ankara katliamında yakınlarını yitirenlerin aileleri, yaşanan savaş sürecinde yakınlarını kaybettiklerini belirterek, savaşın sona ermesini ve barış talep eden akademisyenlerin serbest bırakılmasını istedi.

Ankara katliamında yaşamını yitiren aileler adına konuşan Münevver Berk, “10 Ekim’de barışı susturmaya çalıştılar. Ama barış talebi susturulamadı. Biz onların aileleri olarak barış için buradayız, barışı haykırmaya devam edeceğiz” dedi. Suruç Aileleri adına konuşan Hacer Elçin de, “Akademisyenler AKP zihniyeti yüzünden tutuklandılar. Bugün bu zihniyete karşı özgürlük nöbeti için buradayız” dedi.

Daha sonra açıklama yapan TTB Başkanı Bayazıd İlhan ise tutuklanmaları eleştirerek, “Vicdan sahibi herkes bilmeli ki 4 akademisyenin tutuklanması için hiçbir gerekçe göremiyoruz” dedi. İlhan, Türkiye’de emekten, barıştan yana olan sendikalar, meslek odaları ve kitle örgütleri olarak gidişata itirazlarının devam edeceğini söyledi. TTB Onursal Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez ise “Akademisyenler, hepimize doğru yolu gösterdiler. Ben böyle bir memleketin çocuğu olduğum için utanıyorum” diye konuştu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

15 yaşındaki D.A okul çıkışı zorla kaçırıldı: Yetkililer bulmak yerine barıştırmak istiyor

SONRAKİ HABER

10 Ekim aileleri piknikte buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...