03 Nisan 2016 12:17

Cem Terzi, Kenan Ateş'in ardından yazdı: Bilimsel yönteme adanmış bir hayat

Profesör Doktor Cem Terzi, pek çok bilimsel araştırmada birlikte çalıştığı, bugün yaşamını yitiren Yard. Doç. Dr. Kenan Ateş’i yazdı.

Paylaş

Kenan Ateş’i yitirdik. Yeri doldurulamayacak insanlardan biriydi Kenan. Yokluğunda daha iyi anlayacağız bunu. Bilimci ve devrimci olmak kolay bir şey değildir. İkisi de büyük emek ve özveri gerektirir. Kenan Ateş bu ülkede bunu başarmış az sayıdaki insanlardan biriydi. Bilim ve Toplum programını birlikte hazırladık. Programa başlamadan yaptığımız uzun sohbetlerde hemen her alandaki derin bilgisi ile bende büyük hayranlık uyandırmıştı. Bilim dünyasındaki tartışmaları yakından izliyordu. Bilim tarihine özel bir ilgisi vardı. Hiç kimsede bulamayacağınız kitapları Kenan’dan isteyebilirdiniz.

Bana verdiği bir kitapta sayfa kenarlarına aldığı notları hatırlıyorum şimdi. Kenan’ı arayıp “bu notlardan bir kitap çıkar dostum” dediğimde nasıl mutlu olmuştu... Yaşamı değiştirmeye dair müthiş bir heyacan ve tutkusu olduğunu kendisine yakınlaştıkça fark ettim. Öğrencilerine her fırsatta yöntem anlatırdı! Bilimsel yönteme adanmış bir hayattı Kenan’ın hayatı.

Gerçekleştiremediğimiz hayallerimiz vardı: Sendikaları ikna edip işçi sınıfı için bilim okulları kurmak gibi...Bilim ve Toplum Programı’nı üniversitelerin büyük amfilerinde yüzlerce öğrenci ile çekmek gibi...

Değerini başkasının gözüne sokmayan insanların arkasından hissettiğimiz ıssızlık derin olur.

Bizi ıssız bıraktın Kenan kardeşim, yoldaşım...

ÖNCEKİ HABER

Bin özel harekat polisinin ayrılmak için dilekçe verdiği iddia edildi

SONRAKİ HABER

15 yaşındaki D.A okul çıkışı zorla kaçırıldı: Yetkililer bulmak yerine barıştırmak istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...