03 Nisan 2016 12:20

Bin özel harekat polisinin ayrılmak için dilekçe verdiği iddia edildi

Paylaş

Son 9 aylık çatışmalı süreçte 100'e yakın mensubunun hayatını kaybettiği, 400 mensubunun da yaralandığı düşünülen Emniyet Özel Harekatta bin polisin ayrılık için dilekçe verdiği iddia edildi. 

Sözcü gazetesinin haberine göre gönüllü olarak özel harekata katılan yaklaşık bin polis dilekçe vererek branştan çıkmak istedi. Polisler özel harekattan çıkmak için “ailevi” nedenlerini gerekçe gösterdi. Genel hizmete aktarılmalarını isteyen özel timcilerin talebi ise kabul edilmedi.

Gazetenin aktardığına göre Sur, Cizre, Silopi ve İdil’deki operasyonlar sırasında gündeme gelen branştan çıkma krizinde devreye bizzat Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz girdi. Lekesiz, Özel Harekat Şubelerinin bulunduğu 62 İl Emniyet Müdürü’ne yazılı talimat gönderdi.

Lekesiz, askeri unsurlar ile birlikte ortak operasyonlar yapıldığına dikkat çekerek şöyle dedi: "Birinci ve ikinci bölge il emniyet müdürlükleri bünyesindeki Özel Harekat şube müdürlüklerimizde görevli personelin büyük bir çoğunluğu operasyon icra edilen bölgelerde geçici olarak görevlendirilmiş olup, Özel Harekat branşlı personel sayısının azaltılması kararlılıkla yürütülen operasyonları zafiyete uğratacaktır. Bu nedenle; Özel Harekat branşından kendi isteğiyle çıkmak için dilekçe ile müracaatta bulunan personelin talepleri operasyonlar bitinceye kadar Branş Komisyonunca olumsuz olarak değerlendirilmektedir. Konunun tüm Özel Harekat branşı personele tebliğ edilerek, tanzim edilecek tebliğ ve tebellüğ belgesinin istenildiğinde gönderilmek üzere şahsi dosyalarında muhafaza edilmesi hususunu rica ederim."

Sözcü'ye göre 
gönüllü olarak özel harekata katılan polislerin topluca “branştan” çıkmak istemesine ilk kez tanık olundu.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DSİ’den bakan danışmanına villa kıyağı iddiası

SONRAKİ HABER

Cem Terzi, Kenan Ateş'in ardından yazdı: Bilimsel yönteme adanmış bir hayat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...