03 Nisan 2016 12:07

‘Bilimle mücadeleyi birleştirmek için çalıştı’

Evrensel Kültür Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Aydın Çubukçu bugün yaşamını yitiren Kenan Ateş için yazdı.

Paylaş

Aydın ÇUBUKÇU

Laboratuvarında ve kütüphanesinde neye bakıyorsa, sokakta, fabrikada, mahallede de ona bakıyordu. Hareket halindeki dünyanın karşı konulmaz değişimini izlerken, gördüğü tek şey kıpırdayan her şeyin devrimci bir dönüşümün olanağı olduğuydu.

Dr. Kenan Ateş, ya da yoldaşları arasında anıldığı gibi, kısaca Doktor, bilimle politikanın ve sınıf mücadelesinin aynı hareket dünyasının yan yana giden alanları olduğunu biliyordu ve bütün emeğini, aklını, zamanını bu ikisinin işçi sınıfı davasında birleştirilmesine adamıştı. Bilimin açtığı bir yol vardı ve sonunda en güzel dünya görünüyordu. Oraya ancak işçi sınıfının mücadelesiyle gidilebileceğine inandı ve bilimle mücadeleyi birleştirmek için çalıştı.

Aramızda az sayıda bulunan özellikleriyle, mücadelenin hay huyu içinde her zaman en uzakta kalmış konular üzerine çalıştı. Bilmediğimiz, ya da umursamadığımız problemleri önümüze getirdi. Aydınlattı ve tartıştırdı. İçinden geçmekte olduğumuz karanlık dönemde, en çok gereksindiğimiz ışığı taşımaya çalıştı.

Teşekkürler Doktor.

KENAN ATEŞ'İ KAYBETTİK

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta mahallelere tank ve obüs atışları devam ediyor

SONRAKİ HABER

DSİ’den bakan danışmanına villa kıyağı iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...