03 Nisan 2016 10:52

Üniversite isteyen Perulu öğrenciler ayaklandı

Paylaş

Peru'nun Pampas kentinde üniversitelerinin açılmasını isteyen öğrencilere polis saldırdı, şiddetli çatışmalar çıktı. Perşembe günü yaşanan ve sert görüntülere sahne olan çatışmalarda en az 20 kişi yaralandı. Olaylarda çok sayıda polis görevlisi de atılan taşlar ve taş darbeleriyle yaralandı.

Polisleri rehin almaya kadar uzanan olaylar hakkında soruşturma başlatan İçişleri Bakanı Jose Perez Guadalupe öğrencileri suçladı. Son 3 gündür gösterilerini sürdüren Perulu öğrenciler, kente üniversite kurulması için yerel yönetime baskı yapıyor, yerel yönetimden Milli Eğitim Bakanlığını harekete geçirmesini istiyor.

Euronews’un haberine göre üniversite inşaatının tamamlanmasının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen bir türlü açılamaması öğrencilerle birlikte yerel halkı da öfkelendiriyor. Öğrenciler, hükumetten 2011’de yapımı tamamlanan UNAT üniversitesinin neden bir türlü faaliyete geçirilmediği sorusuna da yanıt istiyor. Sorunun, Hükumet ve üniversiteyi inşa eden vakıf arasında yaşanan mali anlaşmazlıktan kaynaklandığı ileri sürülüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Öcalan'ın doğum günü sebebiyle Amara'ya gitmek isteyenler engelleniyor

SONRAKİ HABER

Premier Lig'de doping iddiaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...