03 Nisan 2016 05:34

Erdoğan'dan Obama'ya: Gıyabımda yaptığı açıklamayı duyunca üzüldüm

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi nedeniyle yaptığı ziyaretin son gününde Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği rezidansında kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtlarken ABD Başkanı Barack Obama’nın kendisine yönelik sözlerini eleştirdi.

Hürriyet'ten Vahap Munyar'ın aktardığına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendisiyle Nükleer Zirve vesilesiyle buluştuğumuzda 1 saate yakın görüştük. Ertesi gün gıyabımda yaptığı açıklamayı duyunca üzüldüm” dedi. "Bana yüz yüze o türden bir şey söylenmiş değil" diyerek Obama'yı yalanlayan Erdoğan, "Kaldı ki bizler daha önceki telefon görüşmelerimizde, basın üzerinden konuşmak yerine karşılıklı konuşmanın daha faydalı olacağını da konuşmuştuk" ifadesini kullandı.

Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Nükleer Güvenlik Zirvesi'nin kapanışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de basına yönelik yaklaşımın ülkeyi "sıkıntı verici ve rahatsız edici bir yola sokacağı"nı belirtmişti. Obama, "Türkiye'deki bazı eğilimlerden rahatsızım" diye konuşmuştu.

MANŞETLER 180 DERECE DEĞİŞTİ

AKP ve Erdoğan'ın kontrolündeki medya, Obama ile Erdoğan'ın Beyaz Saray'da görüşmesi sonrası Şer ittifakı ters köşe(Star), Kırmızı odada baş başa(Vatan) gibi manşetler atmıştı. Obama'nın açıklamaları sonrası ise manşetler 180 derece değişti. Star, "Obama yanlış yaptı", Vatan, "Gıyabımda konuşması beni üzdü", Güneş, "Erdoğan ağzının payını verdi", Takvim, "Cevabını alırdı", Yeni Şafak, "Bana niye söylemedi" manşetleriyle çıktı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hürriyet, Selvi'yi sürmanşetten duyurdu

SONRAKİ HABER

Bilim insanı Kenan Ateş yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...