02 Nisan 2016 17:49

Irak, Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi

Paylaş

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal, bakanlığın resmi sitesinde yayınladığı demeçte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Irak fiilen bölünmüş ve gayri adil bir yönetimle idare ediliyor" yönünde Washington'da verdiği beyanata tepki gösterdi.

Erdoğan'ın bu beyanatını şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade eden Cemal, bu sözlerin kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. Ülke olarak dengeli bir demokrasiye dayalı bir yönetime sahip olduklarını belirten Iraklı yetkili, farklı etnik grupları bünyesinde barındıran gösteri ve görüş ifade özgürlüğü tanıyan bir ülke olduklarını söyledi. "Birliğiyle güçlenen Irak halkının yabancı terör gruplarına savaşta cesaretin en güzel örneklerini verdiğini" dile getiren Irak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Türkiye'yi de içine alan teröre karşı savaşın ortaklık ve işbirliği gerektirdiğine" dikkat çekti.

Cemal şöyle devam etti: "Bugün Türkiye'yi de kendi alanına alan teröre karşı mücadele ve bu belanın kökünü kazmak, işbirliği, ortaklık ve diğer ülkelerin iç işlerine karışmaktan ve bu ülkelerin yönetim yapısıyla ilgili kişisel görüş bildirmekten uzak durulmasını gerektiriyor" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

El Clasico, Cruyff'a saygı duruşuyla başladı

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Brookings'te Ermeni Asala örgütü de vardı, paralel devlet yapılanması da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...