02 Nisan 2016 14:59

Kerem Ağralı’nın Nabız sergisi açıldı

Paylaş

Heykeltıraş ve Ressam Kerem Ağralı, iki yıldır üzerinde çalışarak farklı tekniklerde yaptığı resim ve heykellerden oluşan ‘Nabız’ adını verdiği üçüncü kişisel sergisini açtı. Tophane’de bulunan Daire Galerideki sergide Ağralı’nın desenleri, tuval, ahşap ve alüminyum üzeri çalışmaları ve bir heykeli yer alıyor.

Heykeltıraş-Ressam Kerem Ağralı, iki yıllık bir aradan sonra ‘Nabız’ adını verdiği sergisini sanatseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyor. 10 yıllık profesyonel sanat yaşantısında üçüncü kez kişisel sergisini açan 38 yaşındaki sanatçı, sergide desenleri, tuval, ahşap ve alüminyum üzeri resim tabloları ve bir heykeliyle bir çalışma ortaya çıkardı. Çalışmalarında  zaman, mekan ve malzeme karşıtlıklarını öne çıkaran Kerem Ağralı, işlerinin barındırdığı bu karşıtlıkların çözümü için izleyiciyi adeta uzun sürecek bir deneyimlemeye davet ediyor.

ANA RENK KIRMIZI

Sergiyi gerçekleştirmekten dolayı oldukça heyecanlı ve mutlu olan Kerem Ağralı, sergilenen eserlerinde ana rengin kırmızı olduğunu vurguladı. Ağralı, “Daha çok siyah ve beyaz üzerinde işler üretiyorum. Ancak bir de ana rengim var; o da kırmızı... Kırmızıyı kullanma nedenim yaşamın renginin direk kırmızıyla alakalı olmasıdır. Ayrıca ilk doğumun kırmızıdan geldiğini hissediyorum. Kırmızı aynı zamanda insanın agresifliğini, dehşetini ve çatışmalarını aklıma getiren bir renk.” diye konuştu.

‘BİZLER BU YAŞAMA AİTİZ’

Sanatçı Ağralı serginin adıyla ilgili olarak, “Serginin adı ‘Nabız’... Bunu sadece insanın nabzı değil evrenin ilk doğumunun da tek bir nabızdan doğduğunu hissediyorum. ‘Big bang teorisi’ dediğimiz bir olay gibi tek bir noktadan tüm evrene yayılan bir yaşam var. Bizler de bu yaşama aitiz” ifadelerini kullandı.

Sanat yaşamının ileriki dönemlerinde de üretmeye devam edeceğini kaydeden Kerem Ağralı açtığı her serginin bir öncekini geride bırakacak şekilde daha iyi olması için çalışacağını vurguladı. Ağralı, “Bu sergide 2 yılın emeği var. Buraya gelenler bir dünyayı, bir alternatifi görmek, geçmişle geleceğin anlarından sıkışıp gelen parçaları bir tuvalin yüzeyinde, bir heykelde görmek için buraya gelebilirler. Benle aynı duyguları paylaşıyorlarsa bu benim için ciddi bir başarıdır” dedi.
Sanatseverler, salı ve cumartesi günleri 11.00 -19.00 saatleri arasında sergiyi Daire Galeride gezebilir. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çadırkentteki yangında 2 yaşındaki Suriyeli çocuk yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Yılmaz Güney belgeselle anılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...