02 Nisan 2016 13:26

Yüksekova köylerinde sıkıyönetim

Paylaş

Kent merkezindeki sokağa çıkma yasağının 22. gününde olduğu Hakkari’nin Yüksekova (Gever) ilçesine bağlı çok sayıda köy ve mezra polis ve asker ablukası altında.

İlçeye 2 kilometre uzaklıktaki Vezirava (Vezirli) köyü ve Çimenli mezrasında “sokağa çıkma yasağı” 4. gününe girerken, kent merkezinin etrafındaki Mexsudava (Kuruköy), Elver (Altınoluk), Peylan (Güçlü), Darê (Güçlükonak), Pirzala (Yoncalık), Sekran (Güllüce), Navdiyan (Bulgurlu) ile kent merkezi ile karargaha dönüştürülen Yüksekova Devlet Hastanesi arasındaki Bajêrge (Akalın) ve Xalane (İnanlı) köylerinde de fiili bir sıkıyönetim uygulamaya sokuldu. Ana yolun kenarında bulunan Akalın-İnanlı köylerinde 5-6 kişi toplandığında bile ana yolda devriye turları atan zırhlı araçlar “Dağılın, kalabalık olmayın” anonsları yapıyor.

‘ASKER ETRAFIMIZI SARMIŞ’

Zırhlı araçların sürekli tur attığı Mexsudava köyü sakinlerinden Nusret Kazan, günlerdir hayvanlarını dahi dışarıya çıkartamadıklarını söyledi. Askerlerin sürekli tehdit ve hakaretlerine maruz kaldıklarını ifade eden Kazan, “Köyümüzün çevresine sık sık havan atışı yapılıyor. Çevrede patlamamış havanlar bulunmakta. Şimdiye kadar kimsenin yaralanmaması ya da ölmemesi büyük bir şans. Kurşunlar evlerin duvarlarına değiyor, havanlar insanların bahçelerine düşüyor. Çoluk çocuk ne yapacağımızı bilemiyoruz artık” sözleriyle tepkisini gösterdi. Kazan, “Halkımız bu ablukayı kırmalıdır. Bu saldırılar sadece kimliğimizden dolayıdır. Burada yapılan tüm Kürt halkına yapılmıştır. Bu saldırılara ancak halkımızın birlikteliği son verecektir” çağrısını yaptı. (HakkariDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hyundai’de zam için yemek boykotu

SONRAKİ HABER

Şırnak'taki çatışmalarda 1 uzman çavuş yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...