02 Nisan 2016 12:33

Otizmliler: Eksik değil farklıyız

Paylaş

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla 2’ncisi Adana’da gerçekleşen Otizm ve Spor Festivali’nde insanların dikkatini otizme çekmek için Adana ve Mersin’den otizm dernekleri bir araya geldi. Festival, Uğur Mumcu önünden festivalin gerçekleşeceği Seyhan Belediyesi’ne gerçeklen yürüyüşle başladı. Yürüyüşte otizmli bireylerin zihinsel engelli olduğu düşüncesinin doğru olmadığına ve eğitimle başarılı olabildiklerine dikkat çekildi.

EKSİK DEĞİL FARKLIYIZ

Yürüyüş boyunca ellerinde “Eşit eğitim hakkı”, “Eksik değil, farklıyız”, “Öğretirsen örenirim”, “Otizmle savaşma, barış” dövizleri taşıyan otizmliler ve aileleri otizmin bir hastalık değil farklılık olduğuna dikkat çekti. Otizmin bir hastalık olmadığına dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinlikte otizmlilerin eğitim hakkına dikkat çekilerek otizmlilerin sevgi ile eğitilmesi gerektiğine dikkat çekilerek   “Otizm farklılık hastalık değil” sloganları atıldı.

HER BİREY GİBİ OTİZMLİLER DE ÖZELDİR

Mersin’den gelen Otizmer Otizm Kulübü kurucularından Özgür Gürbüz, her bireyin özel olduğunu belirterek kendi çocuklarının da özel olduğunun farkında olduklarını, otizmle ilgili duyarlılık, farkındalık yaratmak için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Çocukların eğitim hakları, onlara normal bireyler gibi davranılması, eğitim hakları konusunda devletin ve toplumun duyarlı davranması için çabaladıklarını dile getiren Gürbüz, hep beraber el ele çocukların farklarını fark etmeden yaşamak dileğiyle” şeklinde konuştu. Gün boyu yarışmaların, çocuk oyunlarının, boyama şenliklerinin yapılacağı Festival’de animasyon gösterileri ve birçok sürpriz etkinlik de gerçekleştirilecek. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan-Ermenistan çatışması

SONRAKİ HABER

YSGP 2. Olağan Konferansı'nda birlikte mücadele vurgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa