02 Nisan 2016 12:07

ABD, vatandaşlarını Türkiye'deki 19 kente gitmemeleri konusunda uyardı

Paylaş

ABD Büyükelçiliği, Türkiye'deki 19 şehirle ilgili vatandaşlarını uyardı. Aralarında İzmir ve Muğla'nın da bulunduğu 19 kente gitmemelerini tavsiye eden elçilik, Suriye sınır bölgesinden ve Güneydoğu illerinden özellikle uzak durulmasını istedi. ABD elçiliği daha önce 3 kent için uyarıda bulunmuştu. Yeni uyarısında bu listeye 16 yeni kenti daha ekledi. 

ABD'nin Ankara'daki Büyükelçiliği, Türkiye'de Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Bitlis, Elazığ,Adana, İzmir ve Muğla illerine gidilmemesi konusunda resmi web sitesinden ABD vatandaşlarına uyarıda bulundu. ABD vatandaşları ayrıca, Suriye sınırına yakın bölgelere gitmemeleri konusunda da uyarıldı.

ABD BİNALARI GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

Duyuruda, ABD misyonlarının gerekli görülen durumlarda çalışma saatlerini kısıtlayabileceği aktarıldı. Bu doğrultuda, Antep'teki ABD misyonlarının geçici olarak kapatıldığı duyuruldu. Güvenlik tehditlerinin ortadan kalkması halinde bu kararın değiştirileceği bildirilen duyuruda, ABD vatandaşlarının terör tehdidi karşısında dikkatli olmaları gerektiğinin altı çizildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Demokratik Katılımcı Hekimler: İyi hekimlik ve barış için adayız

SONRAKİ HABER

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan-Ermenistan çatışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...