02 Nisan 2016 10:59

Dostcam işçileri, patronun 'sendikayı bırakın gelin' çağrısını reddetti

Paylaş

Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu olan Dostcam fabrikasında DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş Sendikasına üye olan 1 işçinin işten atılması üzerine, fabrikadaki tüm işçiler üretimi durdurdu. Görüşme talebini kabul etmeyen patron, tüm işçileri tazminatsız işten attığını açıkladı. Fabrika içinde ve dışında direnişe geçen işçiler ise işten atma açıklaması geri alınana ve sendika kabul edilene kadar mücadele etmekte kararlı olduklarını bildirdi. 

İşçiler gece 24.00’e kadar fabrika içinde bekleyişini sürdürdü. Genel-İş yönetimi, DİSK Gıda-İş Ege Bölge Başkanı Gürsel Köse, Çiğli Belediyesi İşyeri Temsilcileri, Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde örgütlü fabrikaların işyeri temsilcileri, CHP ve EMEP yöneticileri fabrika önüne gelerek patronla görüşmek istedi. Patron hiçbir şekilde görüşmeye yanaşmazken fabrika önüne TOMA ve çevik kuvvet ekipleri geldi.

İşçilerin oluşturduğu komite, kendi arasında toplantı yaparak durumu değerlendirdi. Fabrikaya herhangi bir zarar verilmediğine dair tespit tutanağı tutulmasına karar verildi. İşçiler kol kola girerek sloganlarla dışarı çıkarak kapının önüne geldi. Yapılan değerlendirmenin ardından fabrika önüne nöbetçiler bırakıldı.

Bu sabah da tüm işçiler fabrika önüne gelerek beklemeye başladı. Dostcam’ın her iki bölümünde de üretim büyük ölçüde durdu. Patronun işçileri arayarak, “Sendikayı bırakın gelin” çağrısı yaptığı öğrenildi. İşçiler ise bunu kabul etmeyerek, “Sendika biziz. Sendikanın başkanı da biziz, üyesi de. Sendikadan vazgeçersek teker teker yok olacağımızı biliyoruz” dedi. İşçiler taleplerinin, sendikanın tanınması, atılan işçilerin geri alınması ve protokol imzalanması olduğunu vurguladı.
İşçiler sık sık, “Birleşen işçiler asla yenilmez”, “Dostcam’a sendika halaylarla girecek”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarını attı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bizden çalınanı yerine koymak, bizden esirgeneni almak için...

SONRAKİ HABER

Şehir Plancıları: Sur'u sahipsiz bırakmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa