23 Nisan 2012 12:55

Hollanda Başbakanı istifa etti

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, hükümetin parlamentodaki çoğunluğu kaybetmesi üzerine Kraliçe Beatrix’e istifasını sundu. Böylece, Geert Wilders’in dışarıdan desteklediği sağ azınlık hükümetinin sonu da gelmiş oldu.Ana muhalefet İşçi Partisi Milletvekili Metin Çelik “Wilders destekli azınlık hü

Hollanda Başbakanı istifa etti
Paylaş

Ana muhalefet İşçi Partisi Milletvekili Metin Çelik “Wilders destekli azınlık hükümeti son iki yıl sonu pek fazla bir şey yapmadı. Bu açıdan Mark Rutte kabinesinin düşmesi de iyi oldu” dedi.

Kabinenin düşmesini “Hollanda adına hayırlı bir gelişme” olarak değerlendiren Çelik “Kemer sıkma politikası ile halkı bezdirdiler. Halk artık gerçekleri de görmeye başladı. Bundan sonra tek çözüm erken seçimle Hollanda’da yeni bir dönemin sağlanmasıdır” diye konuştu.

Erken seçimlerin Eylül ayı ya da Ekim başında yapılacağını tahmin eden Metin Çelik, “İşçi Partisi olarak biz de yeni liderimiz Diderik Samson ile bu erken seçime hazırız. Kimsenin dışlanmadığı bir Hollanda’nın inşasına çaba göstereceğiz. Hollanda’da insanlar güven ve huzur istiyor. Biz bunu sağlamaya hazırız” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova’da 23 Nisan çatışması!

SONRAKİ HABER

23 Nisan’ı direniş çadırında geçirdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...