23 Nisan 2012 12:47

Yüksekova’da 23 Nisan çatışması!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 23 Nisan kutlamalarına katılmayan ve protesto eden çocuklara polisin müdahale etmesi üzerine, çocuklar ile polisler arasında çatışma çıktı. Bölgenin birçok ilinde ise yapılan eylemlerle kutlamalar protesto edildi.Yüksekova’da Kaymakamlık önünde yapılan 23 Nisan

Yüksekova’da 23 Nisan çatışması!
Paylaş

Yüksekova’da Kaymakamlık önünde yapılan 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın kutlamalarına, mülkü amirlerin dışında katılım olmadı. Okul ve dershaneleri boykot eden öğrenciler, baharın güneşinden yararlanarak piknik alanlarına gitti. Ancak yaşları 7 ile 12 arasında olan yaklaşık 150 çocuk, “Bize Newroz’u zehir ettiniz biz de size 23 Nisanı kutlatmayacağız” diyerek çarşı merkezinde gösteri yaptı. Çocukların gösterisine polis gaz bombaları ile müdahale ederken, yüzlerini puşilerle kapatan çocuklar ise, zırhlı araçlara çatı ve balkonlardan taş attı. Çocuklar ile polis arasındaki çatışma ilçenin ara sokaklarında da devam etti.

KUTLAMA DEĞİL HAKLARINI İSTEDİ

Diyarbakır’da bulunan kitle örgütü temsilcileri ile siyasi parti yöneticileri, “Katledilen çocukların faillerinin halen bulunamadığı, ana dilde eğitim sağlanmadığı ve TMK nedeniyle çocukların cezaevlerine atıldığı” Türkiye’de kutlanan 23 Nisan “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı düzenledikleri yürüyüş ile protesto etti. Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde bira araya gelen kitle katledilen çocukların fotoğrafları taşıdı. BDP Van İl Örgütü tarafından “Alternatif 23 Nisan kutlamaları” çerçevesinde 3 ayrı noktada etkinlik düzenledi. Van’ın Bostaniçi, Hacıbekir ve Şabaniye mahallelerinde etkinler yapıldı. Mardin’in Kızıltepe ilçesi ve Nusaybin ilçelerinde ise yapılan yürüyüşle 23 Nisan kutlamalarını protesto edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

23 Nisan tavrımız Meclise değil, iktidara

SONRAKİ HABER

Hollanda Başbakanı istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...