02 Nisan 2016 08:16

SBF Akademik Kurulu: Polis, eğitim hakkına açıkça müdahale ediyor

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Akademik Kurulu, polisin 31 Mart günü kampüste adeta terör estirmesine tepki gösterdi. Kurul açıklamasında, 'olaylar güvenlik güçlerinin bilimsel eğitim ve öğretim hakkına ve kurumsal özerkliğe açık bir müdahalesidir' denildi.

Paylaş

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde, dönem başından beri sık sık polis müdahalesi yaşanıyor. Polis saldırıları nedeniyle kampüste zaman zaman eğitim yapılamaz hale gelirken, kolluk güçleri akademisyenlerle de sık sık karşı karşıya geliyor. 31 Mart günü Hukuk Fakültesi’nde yaşanan bir olayı gerekçe gösteren polisler, gaz bombaları ve tazyikli suyla saldırıda bulunmuştu. Fakülte binalarının içine kadar plastik mermi ve gaz bombası atılmıştı. Bunun üzerine SBF Dekanı Serpil Sancar acil gündemli olarak Akademik Kurulu toplantıya çağırmıştı. 

SBF Akademik Kurulu’ndan Mülkiye ile dayanışma çağrısı kararı çıktı. Polisin müdahalesine karşı gereken hukuki girişimlerin yapılacağı belirtilen kurul kararında, “Üniversiter değerlere sahip çıkan, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin tarihinden gelen eleştirel bilim anlayışının yanında olan herkese” Mülkiye ile dayanışmaya çağrısı yapıldı.

Mülkiye Dekanı Serpil Sancar polis şiddetine isyan etti

Ankara Üniversitesi Cebeci kampüsünde neler oluyor?

Ankara Üniversitesinde öğrenciye gözaltı, akademisyene plastik mermi


SBF Akademik Kurulu kararında şu ifadelere yer verildi:
“31 Mart 2016 Perşembe günü A.Ü. Cebeci Kampüsü’nde ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yaşanan olaylar güvenlik güçlerinin bilimsel eğitim ve öğretim hakkına ve kurumsal özerkliğe açık bir müdahalesidir. Hukuk Fakültesi’nde yaşanan bir olay nedeniyle sınavların yapıldığı Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne giren, durduk yerde gaz bombası atan, öğrenci ve öğretim elemanlarına küfürler savuran, fiziksel olarak itip kakan güvenlik görevlilerinin bu tavrını sonuna kadar kınıyoruz.
Söz konusu güvenlik görevlilerinin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin huzurlu bir şekilde yapılmasını engelleyen hukuk dışı ve saldırgan tavırlarının derhal son bulması ve bu müdahalenin gerekli şekilde soruşturulması için Ankara Üniversitesi Rektörlüğünün girişimde bulunmasını talep ediyoruz. Olaylara dair hazırlayacağımız rapor ile suç duyurusunda bulunup konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Üniversiter değerlere sahip çıkan, Siyasal Bilgiler Fakültesinin tarihinden gelen eleştirel bilim anlayışının yanında olan herkesi Mülkiye ile dayanışmaya çağırıyoruz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu Akademisyen Meral Camcı, cezaevinden mesaj gönderdi

SONRAKİ HABER

IŞİD, Kobanê'nin batısındaki köylere havanlarla saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...