02 Nisan 2016 05:15

Ağrı KESK Dönem Sözcüsü Keleş: Polis, ajanlık teklif etti

Paylaş

Ağrı KESK Dönem Sözcüsü Ahmet Keleş, polisin para karşılığında ajanlık teklif ettiğini söyledi. Polislerin kendisine "Her türlü eyleme girip istediğin kişiyi dahi öldürebilirsin, hatta üzerimde canlı bomba yeleği ile bile gezebilirsin" teklifinde bulunduğunu ileri süren Keleş, ajanlığı kabul etmemesi halinde hayali gizli tanıklar ile tutuklanabileceği tehditi yapıldığını aktardı.

3 gün önce polisler tarafından "çay içmek" adı altında emniyet müdürlüğüne zorla götürülen Ağrı KESK Dönem Sözcüsü Ahmet Keleş, yaşadıklarına dair DİHA'ya konuştu. Keleş, iki polisin çalıştığı iş yerine geldiğini ve "elimizde dosyalar var seni tutuklayacağız" tehdidinde bulunduğunu belirtti. Aynı günün akşamını yaşadığı evin bulunduğu alanda emniyete götürüldüğünü aktaran Keleş, polislerin kendisine "Seni aldığımızdan kimseninin haberinin olmaması gerekir" ifadesinde bulunduklarını belirterek emniyette yaşadıklarından şöyle bahsetti: "Emniyette bana ait dosyaların bulunduğunu ve kentte son dönemde yapılan tutuklamalara dahil edileceğim söylenildi. KESK Dönem Sözcüsü olmamdan kaynaklı her kuruma rahatça girdiğimi ve beni bu anlamda kullanmak istediklerini söyleyerek ajanlık teklifinde bulundular. Ajanlık yapmam halinde para teklifinde bulundular."

Polislerden birisinin kendisini A.K. isminde tanıttığı bilgisini de paylaşan Keleş şunları ile sürdü: "Her türlü eyleme girip istediğim kişiyi dahi öldürebileceğimi, hatta üzerimde canlı bomba yeleği ile bile gezebileceğimi teklif ettiler. Ama ölmemem gerektiğini söylediler. Hatta kurumsal anlamda işletme müdürlüğüne yükselebileceğimi ve gerekirse bölgede her yere gönderebileceklerini bile söylediler."

'GİZLİ TANIK YARATARAK SENİ TUTUKLATIRIZ'

Kendisinin ajanlık teklifine ve dayatmalara karşı "Hayatım boyunca polis olmak istemedim. Bu psikoloji ile en fazla 3 gün yaşayabilirim" cevabını verdiğini ifade eden Keleş, "Git düşün dediler. Kabul etmemem halinde 2 gizli tanık yaratabileceklerini ve bunun üzerinden beni tutuklayabileceklerini belirttiler. Sendika ve ÎHD yetkilileri ile görüştük" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Aynı polisler tarafından dün tekrar rahatsız edilmesi üzerine Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Keleş, KESK'in toplum nezninde itibarının zedelenmek istendiğini vurgulayarak, "Aslında bu ülkede tutuklamaların nasıl yaşandığını şimdi daha iyi anlayabiliyoruz. Yani bir ülke demokratik olacaksa bu insanların cezalandırılması gerekir. Demokratik ortamı daha fazla baltalayan bir girişim" sözleri ile yaşananlara tepki gösterdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Obama’dan Erdoğan’a basın özgürlüğü eleştirisi

SONRAKİ HABER

Adana'da ev baskınları: 17 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...