01 Nisan 2016 17:11

Objektife takılan yaşamlar buluşuyor

Paylaş

Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi 2009 dönemi Belgesel Fotoğraf katılımcılarından olan dört fotoğrafçının çalışmaları Galata Fotoğrafhanesindeki Fotoğraf Vakfı Galerisinde sergilenecek.

Yarın açılacak olan sergide yer alan Ali Turna’nın “Gezi’nin Ankara’sı”, Dilara Hançer’in “Fısıltılar”, Hüseyin Ovayolu’nun “Shako Hotel” ve Sinan Targay’ın “Politik Mahalle” serileri, 30 Nisan’a kadar izlenebilecek.
‘Buluşma Fotoğraf Sergisi’ndeki Ali Turna’nın “Gezi’nin Ankara’sı” adlı çalışması, 1 Haziran 2013 günü Ankara’da Kızılay Meydanı’nda başlayan ve gece yarısına kadar devam eden eylemleri, göstericilerin cephesinden onlarla aynı hizada durarak anlatıyor.

Dilara Hançer’in “Fısıltılar” adlı çalışması ise bireyin; kendi, toplum, kent ve doğa ile ilişkisini yeniden kurgulayarak ele alıyor.

Hüseyin Ovayolu’nun “Shako Hotel” çalışması, Gürcistan’ın Türkiye sınırındaki Ahıskali şehrinde bulunan ShakoHotel’deki Gürcistanlı seks isçisi kadınların gündelik yaşamlarından bir kesit sunuyor.

Sinan Targay’ın “Politik Mahalle” çalışması ise, Suruç Katliamı’nın acısı dinmemişken İstanbul Bağcılar’da bir eve yapılan operasyonda Günay Özarslan’ın infaz edilmesi ve artan baskılar nedeni ile  Varto ve Cizre’den öz yönetim deklarasyonu açıklanması sonrasında, yaşanan bu katliamlara ve antidemokratik tutumlara karşı Gazi Mahallesi halkının tepki göstermesini anlatıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitimcilere açılan soruşturma Meclise taşındı

SONRAKİ HABER

Karikatürist İncesu: Bu kadar acıya nasıl kayıtsız kalabilirim ki?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...