01 Nisan 2016 17:04

Eğitimcilere açılan soruşturma Meclise taşındı

Paylaş

KESK, DİSK ve TMMOB’nin, “Savaşa hayır, yaşamı savunacağız” sloganıyla düzenlediği iş bırakma eylemine Adana ve Mersin’de katılan 851 eğitim emekçisine soruşturma açılması HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş tarafından Meclise taşındı.

Beştaş Eğitim Sen üyesi eğitim emekçilerine açılan soruşturmaların gerekçesini,  başka hangi illeri kapsadığını sordu. Beştaş, “Halihazırda okullarda cinsel istismar suçunu işleyen eğitimcilere ilişkin bir soruşturma operasyonu olmamasına rağmen eşit, parasız ve bilimsel eğitim isteyen eğitimcilere yönelik kurulan baskının nedeni nedir? Eşit, bilimsel ve parasız eğitim istemi öğrencilerin cinsel istismarından daha fazla mı tehlikelidir?” dedi. 

YANIT BEKLEYEN SORULAR

Beştaş, Milli Eğitim Bakanı Naci Avcı’ya şu soruları yöneltti: 

* Eğitim Sen üyeleri hakkında başlatılan soruşturmanın temel gerekçesi nedir?
* Başlatılan soruşturmaların gerçek nedeni Eğitim Sen’in ‘eğitimin özelleştirilmesi’ önünde engel teşkil edici çalışmaları mıdır?
* Eğitimin özelleştirilmesine dair Bakanlığınızın karşı durması ve parasız eğitim konusunda çalışma yürütmesi gündeminizde olacak mıdır?
* Sadece Adana ve Mersin illerinde eğitim emekçilerine karşı başlatılan soruşturmalar başka illeri de kapsamakta mıdır? Ülke genelinde toplam kaç eğitim emekçisi bu bağlamda soruşturmalara dahil edilmiştir? 
* Halihazırda okullarda cinsel istismar suçunu işleyen eğitimcilere ilişkin bir soruşturma operasyonu olmamasına rağmen eşit, parasız ve bilimsel eğitim isteyen eğitimcilere yönelik kurulan baskının nedeni nedir? Eşit, bilimsel ve parasız eğitim istemi öğrencilerin cinsel istismarından daha fazla mı tehlikelidir?” (Ankara/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim grevine ceza üstüne ceza

SONRAKİ HABER

Objektife takılan yaşamlar buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...