01 Nisan 2016 16:59

10 Ekim grevine ceza üstüne ceza

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

10 Ekim Ankara Katliamı’nı protesto etmek için sendikalarının kararıyla 12-13 Ekimde greve çıkan Ümraniye Ahmet Yavuz Ortaokulunda görevli 5 öğretmene önce maaş kesme cezası verildi, bu da yetmedi valilik talimatıyla sürgün edildiler.

Grev kapsamında 12 Ekimde Ahmet Yavuz Ortaokulunda yapılan anma sonrası Eğitim Sen  4 eğitimci ile 1 Eğitim İş üyesi bir eğitimciye soruşturma açıldı. Soruşturma sonucunda 5 öğretmene 1/30 oranında aylıktan kesme cezası verildi. Ancak ceza bununla sınırlı kalmadı. 5 eğitimci valilik talimatıyla başka okullara sürgün edildi.

Eğitim Sen 2 No’lu Şube Hukuk Sekreteri Mehmet Aydoğdu, 10 Ekim protestolarını hazmedemeyen devlet yetkililerinin greve katılan kamu emekçilerini soruşturma terörüyle sindirmeye ve korkutmaya çalıştığını ifade ederek şöyle konuştu: “Soruşturma terörüyle Ankara’da ölmeyen  kamu emekçilerine ‘Keşke sizler de ölseydiniz’ mesajı verilmektedir. Yani sıra baskı, sürgün gibi cezalarla kamu emekçileri  yıldırılmaya çalışılırken itaat etmezseniz başınıza bunlar gelir demektedir” şeklinde konuştu. Ülke çapında 3 günlük yas ilan edildiğini belirten Aydoğdu, “Hayatını kaybedenlerin ve yaralananların  terör mağduru olduğu ilan edildi. Bu durumda saygı duruşunda bulunmak nasıl suç olabilir! Tam bir çelişki. Soruşturma sırasında ve sonrasında defalarca görüşmemize rağmen 30 da 1 maaş kesim cezası ve ulaşımı çok zor ve uzak olan okullara arkadaşlarımız sürüldü. Siyasi bir karar olduğunu bildiğimiz bu tutum açık bir hukuksuzluk. Davalarımızı açtık. En kısa sürede cezaların geri alınmasını bekliyoruz” dedi.

(Fotoğraf: Arşiv)

ÖNCEKİ HABER

Can Dündar: Tutuklanmamızı bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattık, özür dileriz

SONRAKİ HABER

Eğitimcilere açılan soruşturma Meclise taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...