01 Nisan 2016 15:27

İstanbul Üniversitesinde enstrüman yasağı!

Paylaş

İstanbul Üniversitesi uyguladığı yasaklara bir yenisini daha ekledi. Ancak bu seferki uygulama öğrencileri şaşkınlığa uğrattı. 

İstanbul Üniversitesi’ne girerken kimlik konrolü ve çanta araması uygulamaları öğrencilerin enstrümanlarını da kapsıyor! İktisat Fakültesi öğrencisi Büşra Aydın okula kemanı ile geldiğinde özel güvenlik görevlileri artık fakülteye enstrüman sokulmasının yasak olduğunu söyledi. Bu yeni yasağın gerekçesini soran öğrencilere cevap olarak ‘Newroz kutlamalarında olay çıktı bu nedenle okul yönetimi artık okulda enstrüman istemiyor" denildi.

Kemanına el konulan Büşra Aydın, bu olayı şöyle değerlendirdi; ‘Üniversitede birçok öğrencinin sosyal faaliyet göstermesini engellemelerine anlam veremiyorum. Okulda zaten sanatsal kültürel anlamda yok denecek kadar kısıtlanmış durumdayız. Üniversite öğrencileri böyle sindirilmek isteniyor. Sadece derslere giren ve sınavlara gelen bir öğrenci profili yaratmak istiyorlar. Oysa ben üniversitenin böyle bir yer olmaması gerektiğini düşünüyorum. Üniversite bizim aynı zamanda sosyal yaşam alanımız. Bu alanı elimizden almak istiyorlar. Biz öğrenciler olarak özgürce şarkı söyleyebilmek ve enstrüman çalabilmek istiyoruz. Kaldı ki bu ülkede her şeyi çalmak serbest. Yolsuzluk yapmak serbest, haklarımızın çalınması serbest ama keman çalmak yasak!’

Okul yönetimine ilgili yasağın gerekçesinin bildirilmesine ilişkin dilekçe verildiği ve gelecek cevabı çok merak ettiklerini söyleyen Büşra, güvenlik görevlilerin de kendisine ‘biz de farkındayız çok saçma ama söylediklerini uygulamak zorundayız’ dediklerini belirtti.

Bir dönemdir afiş, stant yasakları ve etkinlik engellemeleri ile gündemde olan İstanbul Üniversitesi artık enstrümanlara da savaş açmış durumda. (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Kömür tesisi için 4. kez bilirkişi keşfi yapılacak

SONRAKİ HABER

Dr. Fatih Sürenkök: İfademi almadan açığa aldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...