01 Nisan 2016 11:36

EMO Genel Kurulu başladı

Paylaş

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 45. Olağan Genel Kurulu Ankara'da başladı. Genel Kurulun açılış konuşmalarında AKP hükümetinin savaş politikaları eleştirildi. Mühendisliğin toplumun ve insanlığın yararına kullanılması gerektiği belirtilen konuşmalarda demokratik, eşit, özgür ve barış içinde  bir Türkiye için birlik çağrısı ön plana çıktı.

Türkiye Barolar Birliği Konferans Salonu’nda bugün başlayan EMO 45. Olağan Genel Kurulu, emek ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşuyla başladı. Açılış konuşmasını yapan EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, ''Genel Kurulu ölümlerin alıştırılmak istendiği ve hak gasplarının yaşandığı bir ortamda yapıyoruz. Diyarbakır Mitingi ile başlayan Suruç, Ankara, İstanbul ve Türkiye'nin geneline yayılan savaş ortamının biran önce son bulmasını istiyoruz. Para hırsı ve başkanlık hevesi ülkemizi açık bir savaş alanına çevirirken uygulanan dış politikadaki çıkmazlar ile insanlık batan botlarda kıyıya vuruyor'' dedi.

Yeşil, sermayenin egemen olduğu değil, halkın çıkarlarının gözetildiği bir yapıya ihtiyaç olduğuna değindi. Hükümetin enerji politikalarını eleştiren Yeşil, ''Mühendislik, belli bir alanda sorunlarının çözümünün yanında sorun olarak ortaya konulmamış alanlarda dahi gelişen bir meslek dalıdır. Bunun için özgür bir düşünce iklimi içinde, sağlıklı bir üretimin olması gerekir. Genç beyinler üretim koşullarına sahip olmadığımız için göç etmekte ya da teknolojik ürünlerin montaj ve satışı gibi mühendislik yanını körelten alanlarda istihdam edilmektedir'' diye konuştu. Çalışma koşullarının ağırlaştığı, işsizliğin arttığı bir ortamda Türkiye'nin geri kalmasının kaçınılmaz bir sonuç olduğunu ifade Yeşil, temel bilim eğitiminin yeni baştan planlanması, teknolojik gelişim için bütüncül bir stratejik planlama yapılması gerektiğini ifade etti. Yenilenebilir enerjinin hayata geçirilmesi ve bu yönde çalışmalar yapılmasını aktaran Yeşil, ''Çağdışı kalmış nükleer teknolojiye sahip olma sevdasıyla ve alttan alta nükleer silah sahibi olma propagandası bizi ve dünyayı büyük bir tehlike altına sokacaktır” dedi.

Pazar günü yapılacak seçimlerle sona erecek genel kurulun açılışına TMMOB ve bağlı odalar ile demokrasiden yana siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arjen Arî Onur Ödülü Tonguç Ok’a verildi

SONRAKİ HABER

İstanbul'da iki polis evlerinde ölü bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...