01 Nisan 2016 11:04

Çocuk istismarına karşı #karasteteskop

Paylaş

İstanbul’da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları çocuk istismarının durdurulması için hastane önünde eylem yaparak, kara steteskop görevi başlattıklarını açıkladı, tüm meslektaşlarını steteskoplarına kara kurdele bağlayarak destek vermeye çağırdı.

“Çocuk istismarını engellemek, tanımak, tedavi etmek ve önlemek bizim için eylem değil, görevdir” diyen Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları hastane önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada “Önüm arkam sağım solum istismar”, “Çocuk ruhunun aydınlığı için #karasteteskop” pankartı açılırken, “Ülkemizde 100 çocuktan 30’u istismara uğruyor, görün, gösterin”, “Çocuk istismarına karşı eylem yapmak görevimizdir”, “Çocuk gelin yoktur, 3 maymun vardır”, “Biz bir çocuğun, bir kere bile istismara uğramaması için bir olduk” dovizleri taşındı.

‘SESSİZ KALMA ŞANSIMIZ YOK’

Burada konuşan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Toraman “Öyle bir hale geldik ki; her gün basından yeni bir çocuğun dünyasının karartıldığını öğreniyoruz. Gerçek şu ki; kendi geleceğimize sahip çıkamıyoruz” diye konuştu. Toraman, “Bu tabloya sessiz kalma şansımız yok” dedi.

SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak da, aylardır konuşulan çocuk istismarları karşısında bakanların ve yetkililerin susmasina dikkat çekerek, “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Çocuklara yapılan her türlü kötü muamele bizim sorumluluğumuzu altındadır, özellikle biz sağlık emekçilerinin görevidir” dedi. Kavak özellikle yoksul çocukların yollandığı vakıflarda çocuklara yapılan sistematik tecavüz ve taciz olaylarına karşı biran önce tedbir alınması, denetim yapılması ve çocukların topluma kazandırılması için gerekli psikolojik tedavilerin düzeltilmesi için sorumlu bakanlıkları göreve çağırdı.

‘ÇOCUKLARINIZI CİDDİYE ALIN’

Doktor Attilla Gözübüyük, “Bizler Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan sağlık emekçileri, çocuk istismarını tanımanın, tedavi etmenin ve önlemenin görevimiz olduğunu biliyoruz. Çocukların emniyetinin sağlanması, tedavi süreci ve tüm bu prosedürlerin tamamlanıp, takibi esnasında mahremiyete azami dikkat edilmeli. Tüm merkez hastanelerde Çocuk İzlem Merkezleri’nin kurulması şarttır” şeklinde konuştu. Gözübüyük, “Aileler ‘O daha çocuk yanlış mı anladı acaba’ denemelidir. Durumu adlı mercilere iletmekten çekinmemelidir. Tüm çocuklar cinsel istismarı hisseder, farkeder, bilir, anlar, anlatabilir, tarif edebilir. Buna inanın ve çocuklarınızı ciddiye alın” şeklinde aileleri uyardı. Gözübüyük steteskoplarina taktiklari kara kurdelelerle çocuk istismarını görünür kılacaklarını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen, Yükseköğretim Disiplin Tasarısını değerlendirdi: Üniversiteler, AKP’nin akademisine dönüşecek

SONRAKİ HABER

‘Sevgi evi olacak’ dedikleri yetiştirme yurdunu karakol yapmak için yıktılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...