01 Nisan 2016 10:08

Genel İş'ten 'Hayatı durdururuz' uyarısı

Paylaş

İzmir’de eylem yapan Genel İş şubeleri, kazanılmış haklarını ellerinden alacak yasa tasarısının meclis gündemine gelmesi durumunda hayatı durduracak eylemler yapacaklarını dile getirdi.

Kıdem tazminatını kaldıran ve kiralık işçi bürolarını getiren torba yasa tasarısının gelecek hafta meclis gündemine getirilmesi planlanırken, yasa tasarısına sendikalardan tepki gelmeye devam ediyor. Genel İş İzmir Şubeleri yaptıkları eylemle yasa tasarısının geri çekilmesini ve bütün işçilere ayrımsız kadro verilmesini istedi.

Konak Eski Sümerbank önünde yapılan eyleme, şube yöneticileri ve işyeri temsilcileri katıldı. Eylemde yasa tasarısının meclise geldiği gün Genel İş’in bütün işçilerle sokakta olacağı vurgulandı.

Basın açıklamasını okuyan Genel İş Genel Merkez Yöneticisi Taner Şanlı, bu düzenlemelerin sermayedarların ve işçi simsarlarının talebi olduğunu hatırlatarak bu saldırılara karşı büyük bir direnişin sergilenmesi gerektiğini vurguladı.

Hükümetin "kadro müjdesi"n değinen Şanlı, "Başbakan’ın 'müjde' diye açıkladığı taşeron şirket işçileri ile ilgili düzenleme ile işçilerin güvenceli iş ve kadro beklentileri ortadan kaldırılmış, üstelik sendikal hakları da ortadan kaldırılarak işçiler iyice güvencesiz ve tedirgin çalışma koşullarına itilmiştir” dedi.

‘BİZ DE KİRALIK MİLLETVEKİLİ İSTİYORUZ’

Şanlı, Genel İş’in ayrımsız- istisnasız kamudaki bütün taşeron işçilere toplu pazarlık ve kadro talep ettiğini ifade ederek şunları söyledi “Esnek güvencesiz çalışmanın yaygınlaşmasına karşı, taşeron köleliğine karşı, özel istihdam büroları ile oluşturulmak istenen köle pazarlarına karşı, kıdem tazminatının fona devir adı altında gasbedilmesine karşı; tüm emekçileri, emek dostlarını, emekten, demokrasiden, özgürlüklerden yana olan tüm güçleri ortak mücadeleye davet ediyoruz.Bu koşullar altında geleceğimize, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için mücadele etmek, ahlaki, sınıfsal ve siyasal bir görevdir” dedi.

Şanlı son olarak kiralık işçilik çıkarsa, kendilerinin de kiralık milletvekili istediklerini dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

300 bin kişinin içme suyu kaynağı olan dereye iş makineleri ve kamyonlar girdi

SONRAKİ HABER

Aday öğretmenlere 'Yandaş sendikaya üye olun' baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...